Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

ATV: Újabb épületet foglaltak el az SZFE diákjai

Szerző: | 2020. október 17., 18:16 | Belföld, Kultúra

Tiltakozás a színművészeti egyetemnél (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Vas, és a Szentkirályi utcai épület után a Rákóczi téri épületet is elfoglalták a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanulói – értesült az ATV Híradója. Ebben az épületben irodák nincsenek, osztálytermek viszont vannak. Az egyik hallgató mondta el, hogy péntek este, még 6 óra előtt, mielőtt véget ért volna a munkaidő, sokan felmentek a Rákóczi úti épületbe, hogy foglalják a saját termeiket. Mint hozzátette, minden teremben legalább két- három ember van, ott töltötték az éjszakát, dolgoztak, zenéltek, próbáltak, és sokat beszélgettek, majd pedig ott aludtak. 

Erdős Lili szerint az újabb foglalásra azért volt szükség, mert azt érezték, veszélyben van az oktatás az által, hogy előrehozta a vezetés az őszi szünetet. Nem tudták, ha hazamennek, mi lett volna visszaérkezésük után a tanítással. Úgy gondolták, úgy van esély arra, hogy folytathassák a tanulást, ha elfoglalják a termeket, és a kulcsok is náluk vannak.

A hivatalos őszi szünet október 22-én kezdődik a Színművészetin, ezzel kapcsolatban Erdős Lili elmondta, ez náluk nem egy klasszikus szünet, mert ők olyankor is dolgoznak. Mint hozzátette, szeretnének hazamenni, és szeretnének máshol is lenni, de még nem tudják mi lesz.


HIRDETÉS

Az ügy előzménye, hogy Szarka Gábor kancellár és Novák Emil megbízott általános rektorhelyettes egy közösen aláírt dokumentum alapján előbbre hozta a Színház és Filmművészeti Egyetem őszi szünetét, amely október 16-tól 26-ig tart. Az új vezetés így szeretné eltávolítani az intézményt augusztus végén elfoglaló diákokat, akik azóta sem ismerik el legitimnek a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot, illetve Szarka Gábor kancellárt.

A kancellári utasítás értelmében péntek este 18 óráig mindenkinek el kellett volna hagynia a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit és kollégiumait, hogy karbantartást és fertőtlenítést végezhessenek. A hallgatók azonban közölték péntek délután, hogy maradnak, és továbbra is blokád alatt tartják egyetemüket. Bejelentették, hogy birtokvédelemért folyamodtak a jegyzőhöz. 

A péntek esti eseményekről szóló beszámolónk és videoközvetítésünk ezen a linken érhető el.

Címkék: Erdős Lli, Szarka Gábor, SZFE, Vas utca


HIRDETÉS
Átverés

Átverés

Középkorú, szikár asszony panaszkodik: „Számítottam a pénzre, tüzelő kellene, téli ruhák a gyerekeknek, jól jött volna. Annyian megosztották a Facebookon, reménykedtünk, ha tavaly adtak, miért ne adnának idén is?!” Nem adtak!

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest