Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Válaszolt az SZFE hallgatója Gulyás Gergelynek: nem a kormány mellett tüntettek

Szerző: | 2020. október 25., 15:35 | Belföld, Kultúra

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által szervezett tüntetés résztvevői 2020. október 23-án (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Továbbra is azt mondjuk, hogy mi az egyetemi autonómiáért tüntetünk, ha ezt a kormány tudja garantálni, akkor mi a segítségüket kérjük ebben. Nem mellettük tüntetünk, hanem a saját ügyünknek a megoldását kérjük tőlük, hiszen náluk van ennek az ügynek a megoldása” – reagált Gálosi Dóra, a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatója az ATV híradójában arra, amit Gulyás Gergely mondott még pénteken az SZFE demonstrációjáról a Polgári Mulató pénteki rendezvényén. 

Ahogy megírtuk, a műsorban különös gondolatmenetet osztott meg az SZFE autonómiájáért tüntetőkről a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

„Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyét illeti, mi jó érzéssel nézzük a történéseket. Sohasem gondoltuk volna azt ugyanis, hogy egy elég belterjes balliberális klikk, az államot és a polgári kereszténydemokrata kormányt szeretné maga fölött felügyelőnek. És ha jól értem, akkor azért zajlanak tüntetések, hogy a korábbi rend álljon helyre és hogy ne egy független „ mindenféle állami és kormányzati befolyástól mentes ” alapítvány irányítsa az egyetemet, hanem a kereszténydemokrata kormány. Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk” –az ATV tudósítása szerint így kommentálta a színművészetisek október 23-i demonstrációját. 


HIRDETÉS

A kancelláriaminiszter még arról is beszélt, nem hiszi, „hogy ma az ország ötven legfontosabb ügyében benne van a Színház és Filmművészeti Egyetem ügye”. Ez nemcsak valamilyen sajátos politikai szempontból nézve, hanem az emberek mindennapjait nézve is így van – állította.

Mint ismert, az SZFE modellváltása miatt tiltakozó hallgatók augusztus utolsó napján foglalták el az egyetem épületét, azóta tart a blokád.  Így tiltakoznak az intézmény oktatói és hallgatói véleményének meghallgatása nélkül rájuk erőltetett működtetési formaváltás miatt, illetve azért, mert a kuratóriumba egyetlen általuk ajánlott tag sem került be. Azóta a munkavállalók egy része sztrájkba lépett, és a hallgatókkal együtt tanköztársaságot alapítottak, amely a kuratóriumtól függetlenül elindította az oktatást. A nemzeti ünnepen, október 23-án a Műegyetemtől az Uránia moziig vonultak a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett kiálló tüntetők, amelyről lapunk is tudósított illetve élőben közvetített.

Címkék: Gálosi Dóra, Gulyás Gergely, kuratórium, SZFE, tüntetés


HIRDETÉS
Elhunyt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó

A Homok a szélben és az Érints meg népszerű énekese hatvankilenc éves volt. Énekelt a Koránban, benne volt a Neotonban és a Taurus XT-ben is. Két hete küzdött a koronavírussal.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest