Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A felfüggesztés ellenére folytatódott az oktatás az SZFE-n

Szerző: | 2020. november 09., 09:39 | Kultúra

A Színház- és Filmművészeti Egyetem épületének hallgatók által lezárt bejárata 2020. szeptember 1-jén (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gálosi Dóra, a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) gyártásvezető szakos hallgatója a Magyar Hang megkeresésére elmondta, hétfőn délelőtt elindult az oktatás, megtartják az órákat, noha Szarka Gábor pénteken körlevélben tájékoztatta a hallgatókat, hogy november 9-től bezáratják az egyetem összes épületét, így a kollégiumot is. Eddig az egyetemi jelenlegi vezetése részéről nem jelent meg senki a Vas utcai épületnél, nem történt semmiféle atrocitás. – Mi tanulni szeretnénk, az oktatók pedig tanítani. De továbbra sem tudunk bejutni minden terembe, nincs internethozzáférés sem, de ezenkívül minden úgy zajlik, ahogy eddig – mondta el hétfő reggel Gálosi Dóra.

HIRDETÉS - AIP

Mint megtudtuk, továbbra sem elérhető a tanulmányi adatbázis, a Neptun-rendszer, mely tartalmaz minden oktatással kapcsolatos információt a kurzuslistáktól kezdve a tanmeneteken, a hallgatói névsorokon és az órai feladatokon át a vizsgaidőpontokig, ennek használata nélkül tehát átláthatatlanná válhat az oktatás.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

„Az egyetem kuratóriuma (?), vagy kancellárja (?), vagy két, semmilyen legitimációval nem rendelkező, szerencsétlen-flótás „rektorhelyettese” (?) – esetleg mind, együtt (…) ilyen módon tesz újabb kísérletet az SZFE-n folyó oktatás ellehetetlenítésére Okos, szellemes gondolat tehát fenti Urak részéről, hogy ha már magán a tanításon nem tudnak fogást találni – hiszen az minden eddig kitalált akadály ellenére rendben folyik az SZFE-n –, akkor a szabályos dokumentálást, az adatközlést, a képzés áttekinthető adminisztrációját akadályozzák meg. (…) a korábbi események fényében már nyilván senki számára nincs hírértéke annak, hogy a fenti, durva rombolást senki nem vállalta névvel, amint annak sem, hogy minket, oktatókat senki nem értesített a Neptun-lezárásról” – írta még ezzel kapcsolatban Karsai György a doktori iskola vezetője.

Karsai azonban azt is közölte, hogy november 9-én a tanrendben meghirdetett módon folytatódik tovább az oktatás, az órák dokumentálásáról minden tanár saját hatáskörében gondoskodik. „Az urak meg csak hisztizzenek tovább. Mi tanítunk, dolgozunk, mert ez a dolgunk. Hiszünk az igazunkban, hiszünk az SZFE jövőjében” – zárta gondolatait Karsai.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: modellváltás, Szarka Gábor, Színház- és Filmművészeti Egyetem


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest