Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Elindult a Netflix magyar párja, itt a Filmio

Szerző: | 2020. november 19., 14:50 | Kultúra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS


A Netflix, az HBO GO és a Cinego után újabb streaming-portállal számolhatnak a magyarok. November 19-én startolt el a Nemzeti Filmintézet régóta ígért projektje, a Filmio, ahol kizárólag magyar produkciókat lehet nézni. Korában már többször felmerült, hogy számos magyar klasszikus egyáltalán nem elérhető legális úton, DVD-kiadás sem áll rendelkezésre több filmritkaságból. Ugyan a Filmintézet időről időre ingyenesen elérhetővé tett egyes műveket, például a márciusi karantén idején is, de ezek csak néhány hétig, esetleg hónapig voltak nézhetőek. Nemrég pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt az, amely rövid időre megtekinthetővé tett száz vizsgafilmet, köztük olyan alkotásokat is Tarr Bélától vagy épp Enyedi Ildikótól, amelyeket korábban nem is láthatott a nagyközönség.

A Filmio havi előfizetési díja jelenleg 890 Ft, január 1-jétől pedig 1190 Ft lesz. A díjért cserébe az oldalon lévő valamennyi művet lehet nézni, a kínálat pedig folyamatosan frissül.

Olyan klasszikusok is elérhetőek az oldalon, mint a Szerelem, a Sodrásban vagy Az ötödik pecsét, de bőven vannak 2000 utáni filmek is a Magyar vándortól az Örök télen át a Szép csendbenig. Az HBO GO-n és a Netflixen egyébként szintén rengeteg magyar film nézhető, ezekről nemrég az NLCafé közölt egy összefoglalót.


HIRDETÉS

Korábban mi is írtunk róla, hogy a művészfilmesek is elindították itthon a Cinego oldalt, ahol 1500 Ft-os havidíjért cserébe lehet nézni új és klasszikus munkákat. Ide viszont felkerül számos olyan tartalom is, amelyet külön meg kell vásárolni. (De idővel ezek jó része átkerül az előfizetők számára is elérhető kategóriába.)

Címkék: Cinego, film, Filmio, HBO GO, Nemzeti Filmintézet, Netflix, streaming


HIRDETÉS
Abcúg!

Abcúg!

„Európa tévelyeg. Majd én mutatom neki a helyes utat.”

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest