Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Sára Sándor fiát nevezték ki az SZFE filmes intézetének élére

Szerző: | 2020. november 20., 15:37 | Kultúra

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Sára Balázs vezetheti a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Film- és Médiaintézetét – értesült a Hvg.hu. A filmes és tévés operatőr-rendező – Sára Sándor és Moór Marianna fia – Balázs Gábor hangmérnököt váltja a poszton, aki maga is az SZFE-n végzett. Balázs még az ősz elején az egyetem modellváltása miatti tiltakozásul mondott le a pozíciójáról, az összes többi intézet vezetőjével együtt.

A lap úgy tudja, a kinevezésről az új kuratórium tagjai nem értesítették az egyetem tanárait vagy hallgatóit, a döntéssel akkor szembesültek a filmes tanárok, amikor egy, a Sára által is aláírt levelet kaptak azzal kapcsolatban, hogy személyes találkozásra várják a tanárokat. A levelet egyébként az oktatási rektorhelyettes, Zalán János és Novák Emil írta alá.

„Véleményét kérjük, konstruktív beszélgetést kezdeményezünk az Egyetem továbbfejlesztésének, az oktatás minősége magasabb szintre emelésének igényeiről, és ennek feltételeiről” – olvasható a Hvg.hu birtokába jutott levélben, illetve kérik azokat a tanárokat, akik nyitottak az együtt gondolkodásra, hogy jelentkezzenek a tanulmányi titkárnál. „Építsünk együtt egy magas színvonalú, a nemzetközi hírű magyar filmkészítéshez méltó egyetemet!” – zárják soraikat.


HIRDETÉS

A SZFE tanárai tegnap jelentették be, mivel a Fővárosi Ítélőtábla jogszerűnek ítélte a követeléseiket, folytatják a sztrájkot.

Címkék: kinevezés, modellváltás, Színház- és Filmművészeti Egyetem


HIRDETÉS
Egy igaz ember

Egy igaz ember

Cinkotai története egyedülálló a magyar politika világában. Vidéki polgári-konzervatív család sarja volt, a hazai belpolitika aranyhalas kacsaúsztatójába mégis meteorként csapódott be, ez pedig egy különös eredetmítosszal magyarázható.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest