Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Sára Sándor fiát nevezték ki az SZFE filmes intézetének élére

Szerző: | 2020. november 20., 15:37 | Kultúra

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sára Balázs vezetheti a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Film- és Médiaintézetét – értesült a Hvg.hu. A filmes és tévés operatőr-rendező – Sára Sándor és Moór Marianna fia – Balázs Gábor hangmérnököt váltja a poszton, aki maga is az SZFE-n végzett. Balázs még az ősz elején az egyetem modellváltása miatti tiltakozásul mondott le a pozíciójáról, az összes többi intézet vezetőjével együtt.

HIRDETÉS - AIP

A lap úgy tudja, a kinevezésről az új kuratórium tagjai nem értesítették az egyetem tanárait vagy hallgatóit, a döntéssel akkor szembesültek a filmes tanárok, amikor egy, a Sára által is aláírt levelet kaptak azzal kapcsolatban, hogy személyes találkozásra várják a tanárokat. A levelet egyébként az oktatási rektorhelyettes, Zalán János és Novák Emil írta alá.

„Véleményét kérjük, konstruktív beszélgetést kezdeményezünk az Egyetem továbbfejlesztésének, az oktatás minősége magasabb szintre emelésének igényeiről, és ennek feltételeiről” – olvasható a Hvg.hu birtokába jutott levélben, illetve kérik azokat a tanárokat, akik nyitottak az együtt gondolkodásra, hogy jelentkezzenek a tanulmányi titkárnál. „Építsünk együtt egy magas színvonalú, a nemzetközi hírű magyar filmkészítéshez méltó egyetemet!” – zárják soraikat.

A SZFE tanárai tegnap jelentették be, mivel a Fővárosi Ítélőtábla jogszerűnek ítélte a követeléseiket, folytatják a sztrájkot.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kinevezés, modellváltás, Színház- és Filmművészeti Egyetem


DK: legyenek ingyenesek a balatoni strandok!

DK: legyenek ingyenesek a balatoni strandok!

Kálmán Olga ígérte, egy 2022-es kormányváltás után visszaadják a Balatont, a Velencei- és a Fertő-tavat az embereknek, minden olyan közös természeti kincset, amelyre „a fideszes elit magántulajdonként tekint”.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest