Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Elhunyt Mihály Tamás

Szerző: | 2020. november 21., 16:24 | Kultúra

Mihály Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Mihály Tamás, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárosa elhunyt – közölte szombat délután az Omega együttes.

Meghatározó alakja volt a hazai rockzenének, az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak. Emlékét örökre megőrizzük – írták Facebook-oldalukon..

Szerdán Benkő László hunyt el.


HIRDETÉS

Mihály Tamás 73 éves volt, 1947. szeptember 24-én született. A Scampolo és a Non-stop együttesekben is játszott, majd 1967-ben csatlakozott az Omegához. Az ő hívására érkezett Presser Gábor is. Rengeteg Omega-dalt írt. 2006-ban ő komponálta az 1956-os forradalom jubileumára készült 56 csepp vér című musical zenéjét. 2014-ben játszott utoljára az Omegával, 2016-ban pedig ki is lépett a zenekarból.

1983-ban szólóalbumot készített Szintetizátor-varázs címmel, amelyen Liszt Ferenc és Richard Wagner szerzeményeit dolgozta fel. 2014-ben Basszus! Omega! Egy életre szól címmel könyvet írt az együttes történetéről.

Az Emmi szombat délután azt közölte az MTI-vel: az életének 74. évében elhunyt Mihály Tamást a minisztérium saját halottjának tekinti. Méltatásuk szerint Mihály Tamás klasszikus zenét tanult a zenei konzervatórium gordonka szakán, de basszusgitárosként alkotott maradandót. Aktívan hozzájárult ahhoz, hogy az Omega a magyar beategyüttesek élvonalába kerüljön. Az Omega mellett szólólemezei és színpadi művei is maradandóak – áll a közleményben.

Mihály Tamás 2016-ban így nyilatkozott a Blikknek: „Színházi zenében képzelem el a jövőmet, már amennyi jövője lehet egy 69 éves embernek. Nagyon nagy elvárásaim nincsenek. Abszolút meg vagyok elégedve azzal, ahogy eddig zajlott az életem.”

Címkék: halál, Mihály Tamás, Omega, zene


HIRDETÉS
Átverés

Átverés

Középkorú, szikár asszony panaszkodik: „Számítottam a pénzre, tüzelő kellene, téli ruhák a gyerekeknek, jól jött volna. Annyian megosztották a Facebookon, reménykedtünk, ha tavaly adtak, miért ne adnának idén is?!” Nem adtak!

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

  • Bukás – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2020. december 03., 16:57
  • Interjú Kútvölgyi Erzsébettel, riport a székelyudvarhelyi Covid-háttérkórházból. A Szájer-ügy. Keresse a Magyar Hangot – a Bűvös Szakács mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Ajándékozzon Magyar Hangot!
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest