Grecsó Krisztián: A hatalom elzár a valóságtól

Grecsó Krisztián: A hatalom elzár a valóságtól

Grecsó Krisztián (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eddig sem működött megfelelően a rendszer, de most még több időt vesznek el azoktól a gyerekektől, aki a szociális otthonok falai közt reménykedve várnak arra, hogy szeressék őket, és szerethessenek - erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjúban Grecsó Krisztián író.

(...)

Grecsó Krisztián a kormány által megszavazott örökbefogadási törvény és az alaptörvény módosításával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy minden megszorítást, átalakítást és rombolást olyan kontextusba ágyaznak, hogy azok bizonyos nézőpontból jótéteménynek tűnjenek. – És ez láthatóan működik. Pedig a család szentsége az élet szentsége. Az élet szentsége pedig nyilvánvalóan az, hogy egy gyermeknek joga van a szeretethez. Hogy ne legyen kivetett, ne méltatlan körülmények között nevelkedjen.

(...)

Szó esett arról is, hogy a párbeszéd hiánya a kulturális közélet jellemzőjévé vált. – Olyan ez a járvány, mintha éppen arra találták volna ki, hogy az alternatív lehetőségeket, a piacról élő, kormányzat kezéből kisikló kulturális szereplőket ellehetetlenítse. Csodálatos eszköz a hatalom számára – fogalmazott Grecsó Krisztián.

Mit jelent a család Grecsó Krisztián számára? Miként változtatta meg az életüket, kislányuk Hanna örökbefogadása? A támadások nem veszik el a kedvét attól, hogy közéleti témában megossza a véleményét az olvasóival? Mit gondol az irodalmi életben újra felszínre kerülő népi-urbánus vitáról? A járvány okozta társadalmi krízis nyitottabbá teheti az embereket? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Grecsó Krisztiánnal készült teljes interjúból, melyet elolvashat a Magyar Hang január 8-án megjelent 2021/2. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2021/2. számban? Itt megnézheti!