Meghalt Vass Gábor, Sean Connery magyar hangja

Meghalt Vass Gábor, Sean Connery magyar hangja

Vass Gábor (Fotó: Földi Tamás/Active Studio)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően elhunyt Vass Gábor. Betegsége mellett is erőn felül és jókedvűen dolgozott. Osztozunk a család, az ismerősök és a rajongók gyászában. Hiánya felfoghatatlan és pótolhatatlan. Isten nyugosztalja! – írta Facebook-oldalán a Szinkronjunkie blog.

Vass Gábor 1956. június 23-án született Kömlőn. Egerben nőtt fel és ott is tanult. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1974 és 1978 között végezte el Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának növendékeként. Diplomája megszerzése után egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött. 1979 és 1984 között a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Ezt követően tíz évig volt a Madách Színház tagja, utána szabadúszóként dolgozott.

Vass Gábort előszeretettel foglalkoztatták szinkronszínészként. Számos alkalommal szinkronizálta Sean Conneryt, többek között a James Bond-filmekben, ő volt Bruce Willis hangja az első Die Hardban, és Samuel L. Jackson is többször az ő hangján szólalt meg magyarul.

Az Oscar-díjas skót színész, Sean Connery nemrég, tavaly október 31-én hunyt el 91 éves korában.

Címkék: gyászhír, Vass Gábor