Az A38-ra költözik a Petőfi Rádió

Az A38-ra költözik a Petőfi Rádió

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eldőlt, hogy Orbán Viktor elfogadja Demeter Szilárd könnyűzenei tervét, így az A38-ra költözhet a Petőfi TV és Rádió – számolt be róla a Telex egy kiszivárgott belső levelezés alapján. A tájékoztatás a Zenei Menedzserek Gyülekezetének (ZEME) belső listájára érkezett, azt írva, hogy március 31-én egyeztetett a szervezet elnöksége a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) vezetőjével.

A levélből kiderült, hogy létrehoznak egy Petőfi Könnyűzenei Központot, amely négy igazgatóságból áll majd, és a Fonó vezetője, Horváth László fogja irányítani. Az operatív igazgatóságnak megfelelő Hangfoglaló Irodát Dénes Adélra bízzák, Andrásik Remó az oktatást, Kresz László pedig a pályázatokat vezeti majd. Arról még nem döntöttek, a tartalomkezeléssel kit bízzanak meg.

A Petőfi TV után ezt követően a Rádió is az A38-ra költözik, így megvalósul Demeter Szilárd régóta dédelgetett terve. Azt nem tudni, ez a gyakorlatban hogyan valósul meg, és miként tud így majd a hajó koncerthelyszínként szolgálni a jövőben. A Petőfi TV egyik helyszíne egyébként már régóta az A38 hajón van.

A Petőfi Rádió főszerkesztője, mint az a kizárólag a kormánymédia számára megrendezett sajtótájékoztatón kiderült, Béli Ádám színész-műsorvezető lesz. Azt még nem tudni, a zenei szerkesztéssel kit bíznak meg. A Beat internetes rádió szolgál majd az új dalok előszobájaként, illetve együttműködést terveznek regionális rádiókkal, valamint felvették a kapcsolatot a Zeneszöveg szerkesztőivel is. A Petőfi Rádió teljes tartalmi megújulása 2022. január 1-jéig fog megtörténni. A Hangfoglaló honlapját pedig átalakítják online zenei portállá, ahol hangsúlyos szerepet kap majd a zenével kapcsolatos tartalmak előállítása. A PIM-nek Hajónapló néven már van egy kulturális felülete, ott műsorvezető-riporterként már felbukkant Dénes Adél, aki emellett Demeter Szilárd zenekarának is a menedzsere.

A PIM főigazgatója hasznosítani kívánja a Hajógyári-sziget évek óta kihasználatlan részeit is. Létrehozhatnak egy háromezer fős rendezvényhelyszínt, lesz kiállítóterem és Rockmúzeum is, illetve tervként szerepel az A38 felúsztatása a Hajógyári-szigethez.