Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot

Szerző: | 2021. április 10., 21:28 | Kultúra

A Magyar Nemzeti Múzeum épülete (Fotó: EtelkaCsilla/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt feladattal bízta meg a kormány L. Simon Lászlót, akit pénteken a Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integráció előkészítéséért felelős miniszteri biztossá nevezett ki Kásler Miklós.

HIRDETÉS - AIP

A Hivatalos Értesítőben megjelent emberi erőforrások minisztere által jegyzett kinevezés szerint az Országgyűlés kulturális bizottságának jelenlegi alelnökének feladata lesz előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum összevonását. „Megvizsgálja további muzeális intézmények, különösen az Iparművészeti Múzeum Nemzeti Múzeumba történő integrálásának lehetőségét; megvizsgálja a régészeti és műtárgyvédelmi feladatellátás Magyar Nemzeti Múzeum feladat- és hatáskörébe történő utalását” – olvasható a közleményben.

A 2012 és 2013 között a kultúráért felelős államtitkári posztot is betöltő L. Simon feladata lesz még javaslatot tesz a Magyar Természettudományi Múzeum és az Iparművészeti Múzeum gazdasági konszolidálására.

Az Mfor témát feldolgozó cikkében emlékeztet, a miniszteri biztos tevékenységét a miniszter a kultúráért felelős államtitkár (jelenleg: Fekete Péter) útján irányítja. L. Simon Lászlónak biztosként a helyettes államtitkárokkal megegyező díjazás és juttatás jár (ez bruttó 1,3 millió forintnál kezdődik), munkáját titkárság is segíti.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kinevezés, kultúrpolitika, L. Simon László, Magyar Nemzeti Múzeum, miniszteri biztos


Vursli

Vursli

Főnök! Hozzam a zsidó meg cigány bábut is?

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest