Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Vámos Miklós odamondott Demeter Szilárdnak, aki visszaszólt

Szerző: | 2021. április 10., 22:48 | Kultúra

Demeter Szilárd (Fotó: Halász Nóra/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vámos Miklós volt a vendége Veiszer Alinda fizetős csatornájának. A beszélgetésben szó esett a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatójáról. A magyar könnyűzenét is portfóliójába beillesztő Demeter Szilárd az író azt mondta, „nagyon ostoba ember, borzasztó hülyeségeket írt” a Soros Györgyről szóló közelmúltbeli publicisztikában. Ebben Demeter Szilárd többek között azt fejtegette, hogy Európa „Soros György gázkamrája”, a „liberárja” hadserege pedig jobban istenít, mint Adolf Hitlert a sajátjai.

HIRDETÉS - AIP

– Egy kis nyikhaj, aki nem emlékszik, hogy Soros Györgynek óriási szerepe van abban, hogy itt nincs szocializmus… támogatott mindenkit, élen a Fidesz igen tisztelt politikusaival – mondta a beszélgetésben a 24.hu által is idézett Vámos Miklós. Az író egyébként nem először bírálta Demeter Szilárdot. Tavaly ősszel is lemondásra szólította fel, miután az ominózus publicisztikája megjelent az Origón.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Vámos kijelentéseire aztán nem sokkal később reagált is Demeter. A PIM főigazgatója a Mandinerbe írt jegyzetében többek között megjegyezte: „Ki vagyok én, hogy a szellem óriásainak fölhívjam a figyelmét, porszemnyi nyikhaj; egy dologban annyira nem lennék biztos: hogy az emberek, (meggyőzödéseik, világnézetük, céljaik) nem változhatnak.”

– Mert ha ez így lenne, akkor Vámos Miklósra Kommunista Ifjúsági Szövetség-díjas íróként is hivatkozhatnánk (kapott ilyen díjat 1983-ban), és nem nagyon tiltakozhatna ellene. Márpedig Vámos Miklós több ennél, és éppen azért lett több, mert változott ő is. Ha eleve nem mindentudóként született, akkor okosabb lett – írta Demeter Szilárd, majd hozzátette: „Annyira viszont nem, hogy Závada, Parti Nagy and co. bevegyék maguk közé, hát most törleszkedik. Ez a jelentkezési lap, úgy látszik, személyeskedjünk egyet Demeterrel, oszt’ hátha emiatt megveregetik a vállamat.”

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Demeter Szilárd, Vámos Miklós, Veiszer Alinda, vita


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest