Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

„A legnagyobbak egyike hagyott itt bennünket”

Szerző: | 2021. április 16., 08:57 | Kultúra

Törőcsik Mari (Fotó: Wikipedia/Bálint F Gyula)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Törőcsik Mari számára a színház jelentette az életet – ezekkel a szavakkal kezdte megemlékezését Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója.. (…) Ahogy az előadás végén Törőcsik Mari belépett a színpadra, a nézőtér felrobbant. Állva tapsolták, ünnepelték őt az emberek. Mert a szívükig hatolt ennek a személyiségnek az ereje. Van valaki, akit lehet szeretni. Akit egy ország szeret. Aki nem megosztó, hanem összetartó személyiség. (…) Vidnyánszky Attila azzal zárta búcsúzó szavait, hogy a magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászoljuk.

HIRDETÉS - AIP

Bár a művészetekben talán értelmetlen a rangsor, mégis kétség nem férhet hozzá, a legnagyobbak egyike hagyott itt bennünket – így búcsúzott Törőcsik Maritól Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írta, hogy „Törőcsik Mari színészkirálynő volt, a Nemzet Színésze, így nagybetűkkel”. – Mindent tudott, amit színész tudhat és még annál is többet, de ami a legfontosabb, mindenkit meg tudott szólítani, mindenkire hatással volt. Szerencse, hogy gazdag és tartalmas életében hazája (állami díjai és kitüntetései mellett 2005 óta Budapest díszpolgára is volt) és a szakma számtalan elismerése mellett közönsége szeretetéből is bőven jutott neki. Törékeny alakja, ércesen is selymes hangja, hatalmas tehetsége emlékeinkben él tovább – búcsúzott Karácsony Gergely azzal zárva sorait, hogy „Isten nyugosztalja Törőcsik Marit!”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Gyurcsány Ferenc is megemlékezett Törőcsik Mari halálról azzal, hogy „körhinta az élet. Megállíthatatlan körforgás, de egyszer kirepülünk. Elfogy az emberi akarat, az erő, jön a megállíthatatlan végzet. Ez történt a csodálatos Törőcsik Marival. A nagy generáció egyik legnagyobbjával”. Mint írta, „mostantól Gobbi Hildával eregetik a cigarettafüstöt, nekik már szabad”.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: gyászhír, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Törőcsik Mari, Vidnyánszky Attila


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest