Az adatvédelmi szabályoknak ellentmondó, zavaros e-mailek az SZFE-n

Az adatvédelmi szabályoknak ellentmondó, zavaros e-mailek az SZFE-n

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy 1947-ben készült csehszlovák film címére (Senki nem tud semmit! – Nikdo nic nevi) emlékeztet a SZFE új vezetésének az egyetemre jelentkezőkkel folytatott kommunikációja. 

A Hvg.hu cikke szerint ugyanis egymásnak ellentmondó és az alapvető adatvédelmi szabályokat semmibe vevő e-mail üzenetekkel bombázták a jelentkezőket. A portált megkereső fiatal szerint az SZFE-re jelentkező diákokhoz a felvételi információkat tartalmazó elektronikus levél címlistájában az azonos szakra bejutni kívánó összes ember e-mail-címe is látható volt.

Az első e-mail üzenetben az is szerepelt, hogy 2011 májusában kerül sor a felvételi vizsgára. A meglepő információról a következő üzenetben kiderült, hogy az nem azt jelentette, hogy az az intézmény időgéppel rendelkezik, hanem hogy elírás történt. Sára Balázs megbízott intézményvezető ugyanis a következő üzenetet juttatta el minden jelentkezőhöz: „Kedves Felvételiző! A ma délután kiküldött felvételi tájékoztatóban tévesen lett megadva az írásbeli vizsga évszáma. Természetesen 2021-ről van szó. Üdvözlettel: Sára Balázs mb. intézetvezető”.

E két, április 14-én érkezett üzenettel még nem volt vége a félreértéseknek. Április 15-én ugyanis a felvételizők kaptak egy újabb levelet, amelyben arra szólították fel őket, hogy minden szükséges önéletrajzot, motivációs levelet, esetleges bemutatkozó videót, narratív filmet három napon belül, azaz április 18-áig küldjék el a megfelelő címre. Ugyanezen időpontig kellett volna a felvételi díját is befizetni. Néhány órával később azonban újabb levél érkezett, amelyben azt írták, az intézetet többen megkeresték az időpont miatt. Ezt egy zavarosan és bikkfanyelven megfogalmazott levélben korrigálták a következők szerint:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a felvételi vizsgadíj (4000Ft/szak) befizetési szükségességétől eltekintve, minden előzetes, a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet levelében megjelölt határidő vonatkozásában, az ott megjelölt időpontoknak kell megfelelni, azokat kell figyelembe venni. Ez vonatkozik mindennemű felvételihez szükséges előzetes anyag beküldésére, (önéletrajz, digitális portfólió, youtube link, motivációs levél stb…). Üdvözlettel: Oktatástámogatási Igazgatóság.”

Hasonló hibákról a más szakokra jelentkezők is beszámoltak a hvg.hu-nak nyilatkozó diák szerint.