Ha megtartják, akkor szeptember elején lesz a Könyvhét

Ha megtartják, akkor szeptember elején lesz a Könyvhét

Érdeklõdõk a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok budapesti rendezvényének nyitónapján a Vörösmarty téren 2018. június 7-én (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ősz elejére halasztották a 92. Ünnepi Könyvhetet, szeptember 2. és 5. között rendezhetik meg – derült ki a szervezők Facebook-közleményéből. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége szerdai ülésén döntött arról, hogy a jelenlegi járványügyi előírásokat, valamint a résztvevő kiadók többségének véleményét figyelembe véve, még várnak néhány hónapot az eseménnyel. A könyvhetet ezúttal is a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén szervezhetik meg.

Mint a bejegyzésben olvashatjuk: „az ősz elején rendezendő könyvvásáron az MKKE külön figyelmet fordít a látogatók és a Könyvhéten dolgozók biztonságára, maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilon-elrendezéssel készül, miközben a látogatóknak a korábban megszokott és általuk elvárt, teljes könyvheti élményt kívánja biztosítani, sok könyvújdonsággal, érdekes könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal és a szerzők és olvasók fesztelen találkozásának lehetőségével”.

Az első hírek tavaly is halasztásról szóltak. Június végén közölték, hogy új időpontban, de a megszokott helyszínen tartják meg az Ünnepi Könyvhetet. Szeptember 17-20. között a Vörösmarty tér adott volna otthont az eredetileg júniusi rendezvénynek. Szeptember 1-jén aztán közölték, hogy mégis online tartják csak meg a dolgot, miután a Nemzeti Népegészségügyi Központ nem támogatta az összejövetelt.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások következtében tavaly le kellett mondani a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált is.