Elhunyt Urbán Andrea színésznő

Elhunyt Urbán Andrea színésznő

Fotó: Facebook/Szinkronjunkie

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Negyvennyolc éves korában meghalt Urbán Andrea – közölte a Szinkronjunkie. A színésznő 1972. július 27-én született, a hónap végén ünnepelte volna 49. születésnapját. A halál okáról nem adtak tájékoztatást.

Urbán a Nemzeti Színiakadémián tanult, 1991-től három évig pedig a Nemzeti Színház tagja volt. Utána a Budapesti Független Színpadhoz, a Budapesti Kamaraszínházhoz, majd a Soproni Petőfi Színházhoz igazolt. Játszott az Újreneszánsz Színházban, a Budaörsi Játékszínben és az IBS Színpadon is.

Rendszeresen szinkronizált, ő adta Tori Spelling magyar hangját a Beverly Hills 90210-ben, Debra Messingét a Will és Grace-ben, valamint Deanne Brayét a Sue Thomas – FBI-ban. Olyan filmekben is hallhattuk őt, mint a Mindent anyámról, a Fűrész 3, a Step Up 4. és a Hajrá csajok: Mindent bele!

Férje, Bozsó Péter szintén népszerű szinkronszínész.

Kedvenc szerepei között többek közt a Sok hűhó semmiért Heróját, az Aranykoporsó Titanilláját, illetve A Karamazov testvérek Grusáját említette 2014-ben. A Feminának nyilatkozva beszélt arról, hogy másokkal szemben ő még szereti is a beugrásokat, szívesen improvizált, amit jól hasznosított különböző kommunikációs tréningeken is. Fia 2009-ben született, az anyává válás után pedig egy időre félre is tette a szakmát, hogy aztán az Éless-Szín tagjaként térjen vissza. Műsorvezetőként-játékmesterként is fellépett különböző rendezvényeken, és énekelni is szeretett. Zongorázni már gyerekkorában megtanult, később pedig számos zenés darabban játszott.