A Duna partjára költözik a Dürer Kert

A Duna partjára költözik a Dürer Kert

A Dürer Kert előcsarnoka (Fotó: Christo, Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtalálták az Ajtósi Dürer soron bezáratott Dürer kert új helyét, a klub a Duna partjára költözik – jelentette be a szórakozóhely. Az új otthont egy frissen épülő városnegyed, a BudaPart projekt biztosítja. Ennek részeként létrejönnek lakó- és irodaházak, kereskedelmi egységek, továbbá fontosnak tartják befektetni a közösségépítésbe is, így támogatásukról biztosították a Dürer Kertet. A szabadtéri helyszín akár már a nyár folyamán megnyithat.

Az új helyen is két koncertterem, illetve kerthelyiség lesz, mindez a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján. Ehhez egy nemrég felszabadult, most leromlott állapotú bérleményt alakítanak át. „A Dürer Kert vezetősége többek között a remek megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet, a hosszútávú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett” – olvasható a közleményben. Amint megnyílik a koncerthelyszín és a kulturális tér, azok tovább növelik majd a Lágymányosi-öböl, a Kopaszi-gát látogatói élményét.

A városnegyed fejlesztője a Property Market Kft., ami korábban magyar színészekkel közösen készített már verses videókampányt is. „Amint a pandémiás helyzet lehetővé teszi, újra elindulnak és kiegészülnek a családi- és közösségi programok a BudaParton, mint a szabadtéri mozi, koncertek, kiállítások, termelői piac, valamint várható számos egyéb rendezvény is” – közölték.

A Dürer Kert korábbi helyszíne már 2015 óta veszélyben volt, akkor merült fel először, hogy a helyére a Liget-projekt keretében a cirkuszt költöztetnék. Erről később letettek, de a helyszín hasznosításáról nem, a területet később pedig meg is vette Garancsi István kormányközeli üzletember. A klub novemberben még nyitva volt, a járványügyi korlátozások miatt kellett újra bezárnia, kinyitni így már az eredeti helyszínen nem tudott. Mostanra a Dürer Kert épületét teljesen le is dózerolták.