A Facebook indoklás nélkül eltüntette a Trollfoci oldalát

A Facebook indoklás nélkül eltüntette a Trollfoci oldalát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szerda reggel elérhetetlenné vált a népszerű facebookos focis mémgyűjtő oldal, a Trollfoci – idézte a mémoldal ezzel kapcsolatos Instagram-bejegyzését a 168 óra. Az oldal előszeretettel űzött viccet a sportolókból és a mérkőzésekből.

– Közel 9 évnyi működés után, a mai napon a Facebook törölte a TrollFoci oldalát. A döntés okáról mostanáig semmilyen értesítést nem kaptunk. Természetesen megpróbálkozunk az oldal visszaszerzésével. Amennyiben viszont ez nem sikerül, úgy döntöttünk, hogy nem hagyunk veszni egy ilyen hosszan, sok-sok munkával építgetett dolgot: új oldalt indítunk és folytatjuk! A további infókkal hamarosan jelentkezünk – írták posztjukban.

A Trollfocinak 454 ezer követője volt a Facebookon; a viccoldalt 2012-ben az angol Troll Football Facebook-oldal mintájára hozták létre, hogy poénkodjanak a magyar labdarúgáson. „Ha már nincsen focink, akkor legalább röhögjünk egy jót!” – ezzel magyarázta annak idején a Bumm.sk mémoldal népszerűségét.

Rájár a rúd mostanság a mémoldalakra. Nemrég hasonló sorsra jutott az Illiberal Memes is, amely több mint egy éve egy viccesnek szánt képet posztolt, ami a közösségi médiaóriás szerint sértette a Facebook közösségi alapelveit, ugyanis szerintük az oldal az öngyilkossággal viccelődött.

Címkék: Facebook, tiltás, Trollfoci

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom