A kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot

A kormány összevonja a Nemzeti Múzeumot és a Természettudományi Múzeumot

A Magyar Nemzeti Múzeum épülete (Fotó: EtelkaCsilla/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt feladattal bízta meg a kormány L. Simon Lászlót, akit pénteken a Magyar Nemzeti Múzeum megújításáért és a múzeumi integráció előkészítéséért felelős miniszteri biztossá nevezett ki Kásler Miklós.

A Hivatalos Értesítőben megjelent emberi erőforrások minisztere által jegyzett kinevezés szerint az Országgyűlés kulturális bizottságának jelenlegi alelnökének feladata lesz előkészíteni a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Természettudományi Múzeum összevonását. „Megvizsgálja további muzeális intézmények, különösen az Iparművészeti Múzeum Nemzeti Múzeumba történő integrálásának lehetőségét; megvizsgálja a régészeti és műtárgyvédelmi feladatellátás Magyar Nemzeti Múzeum feladat- és hatáskörébe történő utalását” – olvasható a közleményben.

A 2012 és 2013 között a kultúráért felelős államtitkári posztot is betöltő L. Simon feladata lesz még javaslatot tesz a Magyar Természettudományi Múzeum és az Iparművészeti Múzeum gazdasági konszolidálására.

Az Mfor témát feldolgozó cikkében emlékeztet, a miniszteri biztos tevékenységét a miniszter a kultúráért felelős államtitkár (jelenleg: Fekete Péter) útján irányítja. L. Simon Lászlónak biztosként a helyettes államtitkárokkal megegyező díjazás és juttatás jár (ez bruttó 1,3 millió forintnál kezdődik), munkáját titkárság is segíti.