A Nemzeti Színház emlékműsorral tiszteleg majd Törőcsik Mari előtt

A Nemzeti Színház emlékműsorral tiszteleg majd Törőcsik Mari előtt

Törőcsik Mari (Fotó: Wikipedia/Bálint F Gyula)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek este kilencig van lehetőség virágokat elhelyezni a Nemzeti Színház főbejárata előtt, emlékezve a múlt héten elhunyt Törőcsik Marira. A színésznő kedvence a sárga rózsa volt, így az érkezők ezzel a virággal emlékezhetnek rá – közölte a színház hétfőn az MTI-vel.

A Nemzeti Színház egyben emlékműsort is tervez, ezt akkor tartják majd meg, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi. A műsort Bérczes László rendezi, miután ő közeli kapcsolatot ápolt a színésznővel, 2016-ban még könyv is készült a beszélgetéseikből. Bérczes a közlemény szerint elmondta: azzal a naiv bizonyossággal, illetve megingathatatlan hittel vállalja a felkérést, hogy ez minden magyar színházszerető közös gyásza.

– Mindannyiunk számára Mari a példa: embersége, nagyvonalúsága és a hétköznapokon felülemelkedő egyszerűsége és méltósága, azt remélem, megemel bennünket is, hogy erre az estére béke költözzön a szívünkbe. Mindent megteszek azért, hogy Törőcsik Marihoz méltó legyen ez a fájdalmas, ünnepi búcsúzás – – fogalmazta meg Bérczes László.

A 85 éves korában elhunyt színésznő temetését szűk családi körben tartják majd. A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett Törőcsik Marit a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

Szintén hétfői hír, hogy a színésznő településén, Velem községben utcát neveznek el Törőcsik Mariról. Bakos László polgármester a Ripost nevű kormánypárti bulvárlapnak beszélt arról, hogy mélyen megrendítette a színésznő halála, a Vas megyei községben pedig nemcsak utcát neveznek el róla, de szobrot is fog kapni.