A Sikoly nehezített terepen is lenyomta a Hadikot

A Sikoly nehezített terepen is lenyomta a Hadikot

A Hadik szereplői

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába száműzték este tíz utánra a Sikoly VI.-ot, így is sokkal többen nézték meg az első hétvégén, mint a Hadikot. Pedig arra lehetett számítani, hogy az X-es besorolást kapó horrorfilm elvérez hasonló körülmények között, de a jelek szerint az emberek még így is jóval kíváncsibbak voltak rá. A Hadik csupán a negyedik helyen nyitott, a hétvégén 14 698-an nézték meg, ez 23 milliós bevételre volt elég. A huszáros történelmi filmre eközben 2,3 milliárd forintos állami támogatást adtak. A Sikoly VI. normális vetítőszámmal az első helyen is kezdhetett volna, így pedig második lett 25 168 nézővel. Az első helyen az egy héttel korábban bemutatott Creed III. állt, 26 202 néző ült be rá. A harmadik egy szintén most bemutatott animációs film, a Múmiák.

A Sikoly ötödik részét tavaly januárban mutatták be. Akkor a mozik még a járvány utóhatásait nyögték, így a film szintén a második helyen nyitott, az első hétvégén 19 413-an voltak kíváncsiak. Minthogy a film még „csak” 18-as besorolást kapott, lehetett vetíteni bármikor. Persze így is leginkább késő délutáni, esti vetítésekkel futott, de a Sikoly VI. már jóval nehezebb terepen mozog. Ennek megfelelően utóbbit a hétvégén 51 vásznon vetítették, így érte el a 25 ezres nézőszámot. Az említett tavaly januári hétvégén az első helyezett a Pókember: Nincs hazaút volt, az az ötödik hetén is összehozott egy 21 ezres hétvégi nézettséget. A szintén kiemelt magyar projektre, a Blokádra egyébként a tavaly októberi nyitóhétvégéjén 13 ezren voltak kíváncsiak, ami akkor szintén a negyedik helyre volt elég.

Címkék: film, mozik, Hadik, Sikoly VI.