A színművészetisek folytatják a blokádot az éjszakai kijárási korlátozások ellenére is

A színművészetisek folytatják a blokádot az éjszakai kijárási korlátozások ellenére is

Az SZFE Vas utcai épülete, amelyet blokád alá vettek a színművészeti hallgatói (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába érvényesek éjféltől a kijárási korlátozások, a színművészeti egyetemet szeptember óta blokád alatt tartó hallgatók folytatják a tiltakozást. Pedig az új szabályok szerint éjfél és hajnali öt között – néhány kivételtől eltekintve – „mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni”.

Éjféltől életbe léptek a miniszterelnök által bejelentett kijárási korlátozások, alóluk a kivételt az jelentheti, aki munkába megy, onnan tart hazafelé.

A színművészeti diákjai az egyetemi modellváltás kezdete, vagyis szeptember óta tartják blokád alatt az intézmény Vas utcai, majd Szentkirályi utcai és Rákóczi úti épületét, így adódik a kérdés, hogy mi lesz az akciójukkal. A hallgatók a 24.hu megkeresésére egyértelművé tették, hogy folytatják a blokádot. – Ha egy órára is kiürülne bármelyik épület, az általunk el nem ismert kuratórium rendelkezése értelmében az üzemeltetés munkatársai az újonnan kinevezett kancellár utasítására bezárhatnák azokat, ezzel pedig teljes mértékben ellehetetlenülne az oktatásunk – indokolták. Úgy látják, hogy jelen állás szerint kizárólag abban az esetben biztosított a tanóráik megtartásának a lehetősége, ha ezekben az épületekben rendszeres, éjjel-nappali őrség működik. Hozzátették, hogy természetesen a hatályos járványügyi előírásokat továbbra is szigorúan betartják.

Hozzátették, a Vas utcai épület éjszakai őrségét a kollégisták tartják fent, akik elegen vannak ehhez. A többi épület (Szentkirályi utca, Rákóczi út) pedig átmeneti szálláshelyként szolgál annak a minimális számú hallgatónak, aki az adott éjszaka bent tartózkodik.