A The Cure frontembere egy évtizede majdnem eltalálta Erzsébet királynő halálának a napját

A The Cure frontembere egy évtizede majdnem eltalálta Erzsébet királynő halálának a napját

Robert Smith a Cure-ból (Fotó: Flickr.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kissé hideglelős interjúrészlet kezdett el keringeni az interneten II. Erzsébet brit királynő halálát követően, amelyben a The Cure nevű zenekar frontembere, Robert Smith egy nap híján „megjövendölte” az uralkodó halálát.

A 24.hu által is idézett beszélgetés 2012 júliusában készült a németországi Hurricane fesztiválon, ahol a láthatóan vicces kedvében lévő Smith az interjú 36. percében arról beszél, Angliában kitör a forradalom, mire a riporter emlékezteti rá, hogy a királynő népszerűbb, mint valaha. Erre az énekes előbb utal rá, hogy nem kedveli a királyi családot, majd ezt mondja: a királynő szeptember 7-én meghal, és hatalmas felkelés lesz, engem pedig királlyá koronáznak.

Természetesen Smithből nem lett király, a szeptember 8-án elhunyt II. Erzsébetet fia követi a trónon III. Károly néven. A témája miatt felkapott beszélgetést egyébként az alábbi videón tudják megnézni: