Alec Baldwin egy kellékfegyverrel lelőtte az operatőrét

Alec Baldwin egy kellékfegyverrel lelőtte az operatőrét

New York, 2021. október 22.
2021. szeptember 12-én készített kép Alec Baldwin amerikai színészről, amint az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjét nézi New Yorkban. Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt.

Fotó: John Minchillo

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész Rust című filmjének új-mexikói forgatásán – közölte csütörtök este Santa Fe rendőrsége.

A 63 éves színész egy, a fogatáson használt kellékfegyverrel lőtt és találta el két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr a kórházba szállítás után halt meg, a 48 éves Joel Souza rendező is megsérült, és kórházba kellett szállítani. Egyes hírek szerint Souzát már kiengedték a kórházból, a felépülést otthonában folytatja. Baldwin összetört az eset után.

A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver. A színész ugyan nincsen letartóztatva, ám a rendőrség jelenleg is kihallgatja a történtek miatt.

A helyi sajtó szerint Baldwint nagyon megrázta az eset, zokogva omlott össze a történtek után, illetve sírva látták a helyi seriff irodája előtt – írja a The Guardian. A színész eddig nem reagált a megkeresésekre. Az esetet Baldwin mintha előre látta volna, Twitter-felhasználók vették észre, hogy évekkel ezelőtt egyik tweetjében azon töprengett, milyen érzés lehet valakit véletlenül megölni.

A baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. 

Nem először fordul elő ilyen végzetes baleset egy hollywoodi forgatáson. 1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee is így lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá a Holló című film forgatásán. A történtek a mai napig nem tisztázódtak. 

Címkék: baleset, Alec Baldwin