Az Emmi szerint biztos kézbe kerülhet a Karinthy Színház

Az Emmi szerint biztos kézbe kerülhet a Karinthy Színház

A Karinthy Színház bejárata és homlokzata Újbudán, a Bartók Béla úton (Fotó: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 300 millió forintos támogatást biztosít a Karinthy Színházat üzemeltető nonprofit kft. megvásárlásához – tájékoztatta a szaktárca az MTI-t szombaton. A témával lapunkban még szerdán foglalkoztunk a közzétett előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásainak bejelentését követően.

A minisztérium most közleményében emlékeztet arra, hogy Karinthy Márton, a színház alapító-tulajdonosa tavaly november 6-i elhunyta óta a színház működési nehézségekkel küzd. A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) késznek bizonyult a színház átvételével megteremteni a teátrum biztos fennmaradási körülményeit. Az Emmi és az MTT közös célja a színház kulturális örökségének megtartása, a Karinthy Márton vezetésével megteremtett művészi értékek továbbvitele.

A szerződés részleteiről a két félnek, a jelenlegi üzemeltető nonprofit kft.-nek és a Teátrumi Társaságnak kell megegyeznie. A színház további működtetésében a Karinthy Márton által kialakított magánszínházi modellt tartjuk kívánatosnak – jelezte közleményében az MTI által is idézett Emmi.

A jelenlegi támogatást a színház biztos szakmai kézbe helyezése érdekében nyújtja a szaktárca, az évtizedes művészi értékek továbbvitelét szem előtt tartva. „A 300 millió forintos támogatási összeg a vételár és az átadás-átvétel költségeit fedezi, folyósításának feltétele pedig a jelenlegi tulajdonosokkal való megegyezés” – szögezik le a közleményben.