A BIDF EXTRA keretében március végén vetítik a Navalnij dokumentumfilmet

A BIDF EXTRA keretében március végén vetítik a Navalnij dokumentumfilmet

Alekszej Navalnij 2021 januárjában – még szabad lábon (Fotó: Alekszej Navalnij / Instagram)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapest International Documentary Festival (Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm  Fesztivál) a BIDF EXTRA keretében vetít orosz és ukrán témájú filmeket a Bem moziban és Pécsett az Apolló moziban – tudtuk meg Sós Ágnestől a BIDF alapító-igazgatójától. 

Így A Putyin szemtanúi és az Ugatás a távolból című filmeket térítésmentesen vetítik a Bem moziban, március 23-án, este hat órától. 

Pécsett március 20-án vetíti a Szabad Pécs a Putyin szemtanúi című filmet az Apolló moziban.

Csak a BIDF EXTRA keretében vetítik Magyarországon a Sundance filmfesztivál díját elnyert Navalnij című dokumentumfilmet, méghozzá Budapesten a Bem moziban (március 28-án, 29-én és április 1-jén) és április elsején Pécsett az Apolló moziban.

A dokumentumfilm Oroszország egykori ellenzéki vezetője, Alekszej Navalnij életét követi, amint a 2020 augusztusi Novicsok-mérgezése után elszántan dolgozik azon, hogy feltárja, ki áll az ellene elkövetett merénylet mögött.

A vetítések után a látottakat szakértőkkel lehet megvitatni a helyszínen.

A Navalnij előzetese magyar felirattal az alábbi linken érhető el:

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!