Blikk: Babicsek Bernát színész volt a solymári lakástűz áldozata

Blikk: Babicsek Bernát színész volt a solymári lakástűz áldozata

Babicsek Bernát (Fotó: Facebook/Paddy and the Rats)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ismert színész és zenész, Babicsek Bernát halt meg tragikus körülmények között január elsején – számolt be róla szombaton késő este a Blikk.

A bulvárlap az Irigy Hónaljmirigy Facebook-bejegyzését is idézte, a csapat egykori kollégájától búcsúzott. „Fájó szívvel, összetörve búcsúzunk barátunktól, kollégánktól Babicsek Bernát harmónikaművésztől, aki a mai napon tragikus körülmények között itt hagyott minket. Ő játszott a Szívósszemű Márta című dalunkban, és vendégünk volt az azt követő SYMA-koncertünkön. Egy tehetséges művészt és barátot vesztettünk el a mai napon! Őszinte részvétünk a családjának!” – üzente a zenekar.  

A Blikk meg nem erősített információi szerint Babicsek volt a szombati halálos solymári lakástűz áldozata. Háromnegyed négykor érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés, hogy a Cserje utcában tűz ütött ki. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott életjelet magáról, így egy rokon behatolt a lakásba, ahol egy holttestet és korábbi tűz nyomait találták. 

Babicsek Bernát csütörtök este még Pokorny Liával lépett fel a Centrál Színházban.

A színész a Szeress most! című sorozatban vált ismertté, de felbukkant a Barátok köztben, később a Jóban Rosszban című szappanoperában is. 1980-ban született Solymáron, az Eszterházy Károly Főiskola ének-zene szakán diplomázott, 2000-től a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult. Játszott a Játékszínben, a Szkéné Színházban, a Ruttkai Éva Színházban, a Karinthy Színházban és a Pinceszínházban is.  

Népszerű tangóharmonikás volt, a Paddy and the Rats nevű zenekarban 2012 óta játszott. Az ír punk rock zenét játszó csapat is búcsúzott késő esti posztjában: „Nem tudom, hogy lehet egy ilyen dolgot elmondani… Ne haragudjatok, de nehezen találjuk a szavakat jelenleg… Borzasztó, felfoghatatlan tragédia történt. Testvérünk, barátunk, zenésztársunk, Babicsek Bernát (Bernie) elhunyt ma tragikus hirtelenséggel. Kérünk Titeket, gyújtsatok egy gyertyát ma érte és imádkozzatok a családjáért, hogy túlvészeljék ezt a feldolgozhatatlan helyzetet! Örökké a szívünkben leszel! SZERETÜNK BERNIE!”