Csütörtökön kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Csütörtökön kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Vénégy fesztivál logója (facebook oldalukról)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Dunakanyar szívébe, egy minden eddiginél vadregényesebb helyszínre költözik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. Nagymaroson a Duna-parton, a Börzsöny, és a Szent Mihály hegy lábánál, szemben a Visegrádi várral és a Pilis hegyeivel, csodaszép környezetben élvezhetjük a jobbnál jobb programokat június 24. és 27. között.

Az esemény a visegrádi négyek egyik legrangosabb közös kulturális eseményévé nőtte ki magát az utóbbi években. – Közös utunk egyik példája kultúránk közös nyelve. Legyen ez zene, absztrakt művészet vagy színház, jól értjük és jól megértjük egymást – emelte ki Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

A fesztivál különlegessége, hogy a zenei programok mellett nemzetközi színházi előadások várják az érdeklődőket. A fesztivál nyitóelőadása június 23-án Olt Tamás Rejtő-estje, a Szájon lőtt tigris lesz. A többi napon a visegrádi négyek országainak társulatai váltják majd egymást a színpadon. A zárónapon pedig bemutatják a Changes című produkciót, amely négy ország alkotóinak részvételével – és Feledi János Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus vezetésével – egy kéthetes workshop eredményeként fog megszületni. Emellett közösségi programok, sportolási lehetőségek és gasztroudvar is várja az érdeklődőket Nagymaroson.

Kedveznek a járvány hőseinek

A színpadokon a legismertebb hazai együttesek váltják egymást. Fellép a Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Belga, a Firkin, az Aurevoir, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, a Random Trip, az Ivan & The Parazol, az Erik Sumo Band, a Péterfy Bori & Love Band, a Lóci játszik, Dánielfy Gergő és az Utazók és az Európa Kiadó is, míg Ausztriából a Russkaja érkezik. Emellett a fiatal tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kapnak: Lengyelországból a Cheap Tobacco, Szlovákiából a Luvver, Csehországból a HRTL érkezik, míg Magyarországot a Carson Coma képviseli.

A koronavírus-járvány alatt a frontvonalban harcolóknak létrehozták a VéNégy Hero jegyet. Azok a védekezésben részt vevők, akik ellátogatnak a fesztiválra, egy megvásárolt belépő mellé ajándékba kapnak egy másikat.

helyszínen kempingezésre is lehetőség van, a hazavágyó fesztiválozókat pedig minden éjjel fesztiválbusz szállítja Nagymaros és Budapest között.