Dózsa László fog beszélni '56-os emlékeiről az SZFE-n

Dózsa László fog beszélni '56-os emlékeiről az SZFE-n

Vidnyánszky Attila (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából. Az ünnepségen bemutatják az Uránia Nemzeti Filmszínház fejlesztéseit és köszöntik az újonnan megalakult hallgatói önkormányzat tagjait. Program: 11:00: ünnepi beszélgetés Bodrogi Gyula és Dózsa László színművészekkel ’56-os emlékeikről” – vette észre a Telex.

Dózsa László az elmúlt években elsősorban azzal került az érdeklődés homlokterébe, hogy az ő nevét tüntették fel azon az 56-os emlékplakáton, amin a történészek által bizonyítottan nem ő, hanem Pruck Pál látható. Ezt azonban Schmidt Máriáék sokáig nem voltak hajlandóak elismerni, miután azonban a bíróság is Dózsa ellen döntött, bocsánatot kellett kérniük Pruck Pál családjától. Eközben a színész hangzatos állításaival is rendre bekerült a hírekbe, többek között arról beszélt, hogyan milyen csodálatos módon menekült meg 1956-ban, vagy hogy hány nőnek okozott egyszerre örömet.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet tavaly vette át a Vidnyánszky Attila által vezetett alapítvány, a hallgatók jelentős részének és az intézmény vezetésének tiltakozása ellenére.

Címkék: Dózsa László, SZFE