Elhunyt Ray Liotta

Elhunyt Ray Liotta

Andrew DOMINIK ausztrál rendező, Dede GARDNER amerikai filmproducer, Ray LIOTTA amerikai színész, Ben MENDELSOHN ausztrál színész, Scoot McNAIRY és Brad PITT amerikai színészek (b-j) megérkeznek a Killing Them Softly című filmjük vetítésére a 65. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon Cannes-ban. Az alkotás a május 16. és május 27. között zajló fesztivál versenyprogramjában szerepel. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

67 éves korában meghalt Ray Liotta. A színész a Dangerous Waters című filmet forgatta a Dominikai Köztársaságban, ahol álmában érte a halál – írja a Hvg.hu.

Ray Liotta karrierje 1990-ben Martin Scorsese ikonikus gengszterfilmjének, a Nagymenők (Goodfellas) főszerepével robbant be, írja a Deadline.com. A gengszter Henry Hillt alakította Robert De Niro és Joe Pesci mellett. A film sikere megnyitotta előtte a hollywoodi ajtókat.

Emlékezetes szerepeket alakított még a Baseball álmokban, A 99-es paragrafusban és a Felejthetetlenben is.

Az utóbbi évek Ray Liotta filmes újjáéledését hozták. Legutóbb leforgatott filmjei közé tartozott a The Many Saints of  Newark, a Marriage Story és a Steven Soderbergh rendezte No Sudden Move. Szerepet vállalt az Elizabeth Banks rendezte Cocaine Bear című film is, amelyet jövőre mutatnak majd be.

Emlékezetes alakítást nyújtott többek között a Hannibál, a Narkó, a Betépve és a Copland című filmekben is.

A színész 1954-ben született New Jersey államban, majd nevelőszülőknél nőtt fel. A Miami Egyetemen végzett a '70-es évek végén, ahol színészetet tanult, az első filmszerepeit is akkor kapta.  2005-ben Primetime Emmy-díjat nyert vendégszerepléséért a Vészhelyzetben.

Ray Liottának egy lánya született volt feleségétől, Michelle Grace-től. 2020 utolsó napján jelentette be, hogy megkérte barátnője, Jacy Nittolo kezét.

 

 

 

Címkék: Ray Liotta