Elhunyt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Elhunyt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Tévémaci (Forrás: YouTube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meghalt Szabó László iparművész, akinek alkotásai többek között a Tévémaci, Mirr-Murr és A legkisebb ugrifüles voltak – jelentette be Facebookon a művész családja. Mint írták, mély fájdalommal tudatják, hogy Szabó László tragikus hirtelenséggel örökre itt hagyott bennünket.

Szabó László 1935. június 24-én született az akkor még különálló Kispesten. Az általános iskola elvégzése után Esztergomban, a Magyar Repülő Szövetségnél tanult repülőgépmotor-szerelőnek, majd Szolnokon elvégezte a Kilián György Műszaki Főiskolát. Vadászrepülő lett, később, 1965—90. között a Pannónia Filmstúdió munkatársa volt, bábfigurák készítésével foglalkozott. 1995-ben Szarvasra költözött és aktívan bekapcsolódott a város kulturális életébe. Kétszer is megnősült, de mind a kétszer el is vált. Két lánya és három unokája van – írja nekrológájban a Beol.hu. A Békés megyei hírportál bő tíz éve készített vele egy beszélgetést is.