Elhunyt Terry Jones, a Monty Python tagja

Elhunyt Terry Jones, a Monty Python tagja

Terry Jones (Fotó: IMDb)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

77 éves korában elhunyt Terry Jones, a Monty Python tagja – közölte az ügynöke.

A BBC honlapja által idézett közlemény szerint kedd éjjel érte a halál, miután hosszú idő óta küzdött a demenciával. Otthon, felesége mellett hunyt el. Az utolsó napokban a felesége mellet a gyermekei, a tágabb család és a közeli barátok is elbúcsúztak tőle londoni otthonában.

1942. február 1-jén született a walesi Colwyn Bay-ben. 1969-ben alapító tagja volt a Monty Python Repülő Cirkuszának, amely 1969 és 1974 között összesen 45 részt készített a BBC-nek. 1974-ben a Monty Python-csoport feloszlott, de a tagok még több filmben dolgoztak együtt, ilyen a Gyalog galopp, a Brian élete vagy Az élet értelme.

„Egyszerűen csak szerencsés voltam" - Terry Jones, az utolsó reneszánsz komikus | Magyar Hang

Terry Jones nevéhez fűződnek továbbá a Julie Walters főszereplésével készült Personal Services és az Erik, a viking című filmek. Több komoly, tudományos értékű történelmi témájú könyv szerzője, cikkei jelentek meg a The Guardianben és a The Observerben.

2006-ban vastagbélrákkal diagnosztizálták, de betegségéből teljesen felépült. 2016-ban megállapították, hogy a demencia egy ritka fajtájában szenved. Halálát is ez okozta.

Nekrológunkat itt olvashatja.