Emmi: nem kell védettségi igazolvány a színházakban

Emmi: nem kell védettségi igazolvány a színházakban

Védettségi igazolvány (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellentétben a sajtóban megjelent téves információkkal a színházakban nincs szükség védettségi igazolványra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton a Telex szerint. 

„A jelenlegi szabályozás, amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg, előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi, zenei és táncművészeti előadásokat” – olvasható a közleményben.

Mindezt azért írta a minisztérium, mert a Vígszínház pénteken arról tájékoztatta a nézőket, az előadásokat csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Szerintük erre azért van szükség, mert az Emmi csütörtökön egy jogszabálytisztázó tájékoztatón közölte, a színházi előadások látogatásához szükség van védettségi igazolványra. A Vígszínház szerint a Főpolgármesteri Hivatal is erről tájékoztatta a színházat.

A Vígszínház szombaton rendkívüli közleményben reagált, mint írták, „a Vígszínház tegnapi közleményével annak a jogkövető tájékoztatási kötelezettségnek tett eleget, mely a fenntartóktól kapott állásfoglalás miatt vált szükségessé. Az Emmitől kapott alábbi sajtóközlemény tisztázza a helyzetet és legnagyobb örömünkre továbbra is minden nézőt fogadhatunk a Vígszínház előadásaira!”