És az megvan, hogy Chuck Norris miért alkalmaz testőröket?

És az megvan, hogy Chuck Norris miért alkalmaz testőröket?

Chuck Norris és Gena Norris Budapesten 2018. november 26-án (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vannak sztárok, vannak legendák és van Chuck Norris. Így vezette fel Berczelly Réka, a Baptista Szeretetszolgálat sajtósa hétfőn a Budapestre látogató filmsztárt, karate-világbajnokot és feleségét a Kempinski Hotelben tartott sajtótájékoztatón, amin, ahogy az várható volt, megjelent szinte a komplett magyar sajtó – Chuck felesége, Gena ezt azzal kommentálta, hogy szinte egész Magyarország itt van.

A kezdő bonmothoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a felsorolt hármason túl vannak még ugye „Chuck Norris-legendák” is – vagy ha úgy tetszik, Chuck Norris viccek és mémek, amiknek köszönhetően aligha van szeglete a világnak, ahol ne ismernék a Texasi kopót, aki nemhogy nevet a róla alkotott vicceken, de használja is őket.

Méghozzá tudatosan: még akkor is, ha Chuck Norris tulajdonképpen egy igen komoly dolog miatt érkezett szombaton Budapestre: hogy reklámozza a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akcióját, amelynek segítségével olyan rászoruló gyerekeknek juttatnak el ajándékokat, akiknek lehet, hogy másképp nem is lenne a karácsonyfája alatt semmi. (Ha nem Chuck Norrisról lenne szó, akkor emberfeletti teljesítményként jegyezném fel, hogy amint a 78 éves sztár fővárosunkba érkezett, szinte egyenesen a repülőről a fellépésére sietett, ahol többek között bemutatta híres fojtófogását. De hát arról az emberről beszélünk, aki ugye megcsinálta már a világ összes fekvőtámaszát, úgyhogy ezen tulajdonképpen nincs is mit csodálkozni.)

[caption id="attachment_11941" align="aligncenter" width="1400"]

Chuck Norris és Gena Norris Budapesten 2018. november 26-án (Fotó: Farkas Norbert)[/caption]

Ott volt a kedves geg abban a gesztusában is, amikor egy dedikált cowboykalapot ajánlott fel árverésre (a bevétel a Baptista Szeretetszolgálat Tabitha gyermekhospice-házé lesz): mikor felpróbálta, közölte, hogy újra Walkernak érzi magát. És persze azt is értékelhetjük valamiféle mémalapnak, ami a továbbiakban történt. Például: egy sajtótájékoztatón hány kérdés kell Chuck Norrisnak, hogy elmondja az egész életét? Egy, az első.

Merthogy tényleg ez történt: beszámolt csecsemőkori betegségéről, katonaságbeli szolgalatáról, színészkarrierjéről és jótékonysági tevékenységéről arra a kérdésre, ami egyébként csak arra szerette volna tudni a választ, hogy a 78 éves filmcsillag minek köszönheti, hogy ilyen remek formában van.

Mert amúgy tényleg abban van, arcán mindig ott a kedélyes mosoly, mint egy amerikai nyugdíjasnak (mert Chuck Norris tulajdonképpen az), fizikuma pedig hibátlan, mint egy visszavonult élsportolónak (mert Chuck Norris tulajdonképpen ez – is). Később azt is elkottyintotta, hogy annyira jó formában van, hogy sok visszautasított forgatókönyv után februárban újra filmben fog szerepelni és már majdnem részleteket is elárult az autóversenyzős moziról, mire felesége rászólt, hogy azért ne lőjön le minden poént. Két dolgot azért megosztott róla.

– Vezetni fogok – mondta az eddigieknél is kajánabb vigyorral, a fotósok nagy örömére, majd felesége Gena megkérdezte:

– És lerendezed a rosszfiúkat?

– Természetesen, hiszen mindig azt csinálom.

[caption id="attachment_11946" align="aligncenter" width="1400"]

Fotó: Farkas Norbert[/caption]

Gena Norris egyébként szemlátomást a legnagyobb rajongója és valahol talán menedzsere is Chucknak. Ez kiderült például abból, hogy ő volt az, aki megmondta, hogy a Feláldozhatók második részében melyik Chuck-fact kerüljön be a forgatókönyvbe, és közölte azt is, hogy férje többek között attól is igazi férfi, mert abbahagyta a Walker, texasi kopó forgatását, hogy vele legyen, amikor veszélyeztetett terhes volt.

Sőt, elárulta azt is, hogy férje tulajdonképpen szeretné elhinni az összes Chuck Norris-poént. És arra a kérdésre, hogy tényleg elszámolt-e már a végtelenig kétszer, a férfi, akit csak Bruce Lee győzhetett le, elmesélte, hogy hogy is indult ez az egész. Tehát ott voltam, amikor Chuck Norris elmesélte, hogy mitől lett Chuck Norris hatalmas, – azt hiszem, soha nem lesz még egy ekkora metaélményben részem. Szóval magukat a tréfákat egyetemisták kezdték, de a hadseregben terjedt el és igazán viccesnek tartotta őket, egy idő után pedig mindenhonnan, még Magyarországról is hallott ilyeneket.

– Az igazán nagyszerű az volt, hogy újra összekötötte ez a sok mém őt a fiatalokkal – mesélte Gena ami azért volt különösen fontos számukra, mert Chuck már egy jó ideje a színészet mellett azzal is foglalkozott, hogy hívő baptistaként bajba került srácoknak mutassa meg a kiutat. Úgyhogy a mélyen vallásos pár kezdte úgy kezelni az egyébként is ártatlan poénokat, hogy tulajdonképpen egy jó célt szolgálnak egy nagyobb terv részeként. Így például a mostani jubileumi tizenötödik cipősdoboz-akciót, a különböző tréfák segíthetik abban, hogy az eddig 600 ezer doboz után csak idén összegyűjtsenek 60 ezret. Sőt: a tréfákat a Norris-pár életében mára a vallási közösség a második helyre szorította vissza. Így fordulhatott elő, hogy Chuck nem ment el arra a hídra, amiről még ő is olvasott az újságban, hogy majdnem róla neveztek el, mert ma már sokkal fontosabb neki, hogy a barátaival legyen.

[caption id="attachment_11943" align="aligncenter" width="1400"]

Chuck Norris és Gena Norris és az aláírt kalap (Fotó: Farkas Norbert)[/caption]

Be is jelentette a sajtótájékoztató végén, hogy ahogy az Arénában megjelent nyolcezer embert szerette volna megölelni, úgy az ide összesereglett médiamunkással is szívesen beszélgetne. Ez egy jó másfél perces kaotikus tömegjelenetben valósult meg, amelyről mindent elmond, hogy Chuckot lefényképezték, amint egy magyar rendőrigazolvánnyal pózol – nem lennék most a honi alvilág helyében –, de amilyen lökdösődés ment, még azon se csodálkoztam volna, ha valaki előkap dedikálás céljára egy igazi, a szigethalmi lengyelpiacon beszerzett, alámondós Sárkány útja VHS-t.

Ez valószínűleg nem történt meg, valami más, sokkal furcsább viszont igen: voltak a teremben testőrök. Persze meg is fejtettem, hogy miként kerültek ide és ezzel meg is válaszolnám a címben feltett kérdést. Szóval miért alkalmaz Chuck Norris testőröket?

Hát jótékonyságból.

[caption id="attachment_11940" align="aligncenter" width="1400"]

Chuck Norris és egy magyar rendőrigazolvány (Fotó: Magyar Hang)[/caption]