Galla Miklós végre megkapta a Karinthy-gyűrűt

Galla Miklós végre megkapta a Karinthy-gyűrűt

Galla Miklós (Forrás: Galla Miklós/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a tervezett dátumhoz képest jóval később, de Galla Miklós végre ma felhúzhatta ujjára a Karinthy-gyűrűt, amelyet kollégájától és régi barátjától, Laár Andrástól vehetett át – számolt be róla a Blikk.

Ahogy a lap felidézi, Gallát idén februárban értesítették arról, hogy ő kapja a Karinthy-gyűrűt, amellyel a humor kiemelkedő szerzőit, előadóit díjazzák, ám nyáron a kuratórium visszavonta az elismerést azzal az indokkal, hogy a humorista az egyik darabjában illetlen módon viselkedett, pontosabban az volt a probléma, hogy megmutatta a nemi szervét a színpadon. Galla nem törődött bele, nyílt leveleket írt, követelve a díjat.

Pár hete Laár András tudatta, hogy végül őt díjazták, s felajánlotta, hogy kölcsönadja Gallának a gyűrűt, aki nem elégedett meg ezzel, s azt hangoztatta, hogy az ékszer őt illeti. Pár levélváltás után Laár végül megenyhült s úgy döntött, odaadja a gyűrűt Gallának. 

Bár az átadót karácsony napjára szervezték, az végül elmaradt, de így sem kellett sokáig búslakodnia Gallának, hiszen még ebben az évben az övé lett a díj.