Gálvölgyi János: Rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, hogy az ember jól van

Gálvölgyi János: Rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, hogy az ember jól van

Gálvölgyi János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gálvölgyi János épp egy riportra ment volna, amikor rosszul lett – derült ki a színművész RTL-nek adott interjújából.

„Ott szakadt el a film, hogy én még felhívtalak téged szerda reggel, hogy lemondjam az interjút, mert nem érzem magam jól. Legközelebbi ébredésem három nappal később az intenzív osztályon volt – mondta most a Fókusz riporterének.

Gálvölgyi János május 10-én reggel, otthonában lett rosszul. Nehézlégzésre panaszkodott és félrebeszél, de mentők 50 perc alatt sem értek ki hozzá, így lányai vitték kórházba. Napokig mélyaltatásban volt, életveszélyes állapotban. 

„Nem volt tüdőembóliám, bakteriális szív- és légzés tüdő elégtelenségem volt, ami egy fertőzés" – mondta most Gálvölgyi János, hozzátéve, hogy Merkely Bélától tudja ezt, akinek egész életében hálás lesz szolgálatáért, ugyanúgy, ahogy Dr. Gál Jánosnak is, aki az intenzív osztályon ápolta, továbbá hálás a Városmajor összes dolgozójának, akik hozzásegítették a felépüléséhez. Ezek az emberek olyan csodálattal dolgoztak, az ápolónők éjjel-nappal. Nem tudok elég hálás lenni ahogy velem, velünk bántak. Üzenem a szóvivőnek – nem mondom ki direkt a nevét – hogy nincs protekció!” – fogalmazott. Szerinte kortól, nemtől és hovatartozástól függetlenül mindenkit megfelelően elláttak a szakemberek a kórházban, amiért nem tud elég hálás lenni.

A„z meglepett, hogy nem tudok beszélni, mert tele voltam csövekkel. Úgy éreztem, beszélek, de közben nem jött ki hang a torkomból” – mesélt a felébresztése utáni érzéseiről. Hozzátette, számára elképesztő volt az a szeretetáradat, amit az elmúlt egy hétben is tapasztalt. Több mint öt évtizedes pályája után is meghatotta. „Annyiban megváltozik az ember élete – legalábbis az enyém –, hogy rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, nem olyan nyilvánvaló, hogy az ember jól van” – mondta az érzéseiről.

Nagyon örült, amikor megtudta, hogy felvették a Pintér Béla Társulatba társulati tagnak. Készül is a visszatérésre, de akkor szeretne színpadra állni, amikor már száz százalékosnak érzi magát.

Címkék: Gálvölgyi János