Gratulált a Filmintézet Buda Flóra Annának, miközben háromszor utasították vissza a Cannes-ban díjazott filmtervét

Gratulált a Filmintézet Buda Flóra Annának, miközben háromszor utasították vissza a Cannes-ban díjazott filmtervét

Buda Flóra Anna (jobbra) a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmával (Fotó: Facebook/Festival de Cannes, Kristy Sparow/Getty Images),

Fotó: Kristy Sparow

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akadnak azért abszurditásnak tűnő dolgok az életben. Ilyen az, hogy a Nemzeti Filmintézet Facebook-oldalán „óriási gratuláció” címmel örült annak, hogy Arany Pálmát nyert Buda Flóra Anna rövidfilmes animációja. Ahogy arról beszámoltunk, a magyar alkotó 27 című, 11 perces animációja az idei Cannes-i Filmfesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilmnek járó elismerést.

A Nemzeti Filmintézet posztjának pikantériája az, ahogy arról a 444 írt, hogy Buda Flóra Anna korábban hiába fordult támogatásért a Filmintézethez, a most Cannes-ban díjazott alkotásának tervét háromszor is visszadobták. Erről legutóbb a fesztivál előtt pár nappal, a Recorder blogon megjelent interjújában beszélt.

Buda Flóra Anna egyébként Párizsban él és alkot, mint az interjúban fogalmazott, Budapesten nem tudott volna kivenni egy albérletet és mellette filmet rendezni. 27 című 14 perces díjnyertes munkáját a jövő héten moziban is lehet látni a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, de az animáció ott lesz a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) is.