Így támogatják a független színházakat, a Hatszín Teátrumnak és a Spirit Színháznak semmi sem jut

Így támogatják a független színházakat, a Hatszín Teátrumnak és a Spirit Színháznak semmi sem jut

Kásler Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) miniszterjelöltje a kinevezése elõtti meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Döntött az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a független színházak támogatásáról – számolt be róla a Színház Online.

A legtöbbet a Gyulai Várszínház (45 millió), valamint a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza (49 millió) kapja, míg a Magyar Teátrum és az Esztergomi Várszínház 27-27 millióval számolhat. Pintér Béla és Társulata 28 milliót, a MU Színház 35-öt, a Szkéné 32-t, a Stúdió K 26-ot, a Káva 21-et, a Pinceszínház 12-t, a KOMA 10-et, a Maladype 9-et, a Baltazár Színház 6-ot, a PanoDráma 5-öt, a k2 Színház 4-et, a Veres 1 Színház pedig 4 milliót kap.

A Magyarországi Szerb Színháznak és a Pécsi Horvát Színháznak szintén jut 22-22 millió. Az Ördögkatlan, a Kultkikötő, valamint a Szentendrei Kulturális Központ 5-5 milliót kap a minisztériumtól.

Nem támogatják ugyanakkor a Hatszín Teátrumot, a Spirit Színházat, a FAQ Színházat, a Körúti Színházat, valamint az Ivancsics Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-t.

A minősítéssel nem rendelkező színházi- és táncművészet előadó-művészeti szervezetek működési támogatásra nyújthattak be pályázatot a minisztériumhoz, ennek eredményét írták ki most. A fővárosi és vidéki szervezetek külön jelentkezhettek négy-négy kategóriában, Színház I. és II.-ben, továbbá Táncművészeti és Forgalmazói kategóriákban.

A színházak helyzetéről a Magyar Hang legfrissebb számában olvashat, cikkünkben megszólal Máté Gábor és Orlai Tibor is.