Indul a SZIN

Indul a SZIN

A SZIN 2019-ben (Forrás: szin.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immár 52. alkalommal rendezik meg szerdától kezdődően a Szegedi Ifjúsági Napokat, vagyis a SZIN-t.

1968-ban – Woodstock megrendezése előtt egy évvel – „trapéznadrágos virággyerekek” szerte az országból indultak Szegedre, hogy részt vegyenek az akkor indult Szegedi Ifjúsági Napokon, hazánk első zenei fesztiválján. Az azóta eltelt több mint 50 évben minden nyáron – különböző helyszíneken ugyan, de – a SZIN biztos pontot jelentett a hazai fesztiválozóknak. Idén augusztus 25-29. között a Tisza partján a bulizni vágyókat egy utolsó, közös nyárbúcsúztatásra várják a szervezők.

A Szegedi ifjúsági Napok mindig is nagy hangsúlyt fektetett a jótékonyságra is. A büfékben egyedi grafikákkal ellátott visszaváltható, úgynevezett repoharat vásárolhatunk egyszeri 500 forintért, és majd eldönthetjük, hogy fesztiválemlékként magunkkal visszük vagy vissza is válthatjuk. A visszaváltás során minden pohár árából 100 forinttal Szeged első Bohócdoktor Alapítványát, a Karitáció Alapítványt támogatják közösen a fesztiválozók és a SZIN.

A SZIN a 11 év alatti látogatóknak ingyenes, de nagykorú felügyelete szükséges. A 15 év alattiak gyerekjeggyel jöhetnek a fesztiválra. A belépéshez – minden nagykorú látogatónak – védettségi igazolvány szükséges.

Az első napon olyan hazai előadók igyekeznek megalapozni a hangulatot a két nagy színpadon, mint Majka&Curtis, a Tankcsapda, a Margaret Island és a Blahalouisiana. A második napon a magyar együttesek közül fellép többek között Ákos, Kowalsky meg a Vega, a Magna Cum Laude és Szabó Balázs Bandája. A legkitartóbbak az utolsó nap Anna & The Barbies-szal, Nagyferóval és a Beatricevel valamint Rúzsa Magdival bulizhatnak egészen hajnalig.

A fesztiválnak saját applikációja – elérhető Androidra és iOs-re – is van, ami tartalmazza a térképet, az előadók sorát és azt is be lehet rajta állítani, hogy figyelmeztessen minket kedvenc koncertünk kezdete előtt. De a leghasznosabb funkció talán a SZIN fizetőeszközéhez, a Festipay kártyához kapcsolódik: nyomon követhetjük pénzügyi tranzakcióinkat, sőt az applikáción keresztül tölthetünk fel rá pénzt is. A kártya regisztrálása után pedig, ha esetleg azt elvesztettük, egy érintéssel letilthatjuk számlánkat.