Ingyen vetítik az Elkxrtuk című filmet már a premierhéten több városban is

Ingyen vetítik az Elkxrtuk című filmet már a premierhéten több városban is

Jelenetkép az Elkxrtuk című filmből. Forrás: Megafilm.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több Budapest környéki városban is ingyenes vetítésekkel indul az október 21-én kezdődő premier műsorhéten az őszödi beszéd kirobbanásának körülményeit, illetve az azt követő tizenöt évvel ezelőtti zavargásokat feldolgozó magyar játékfilm, az „ElkXrtuk”.

A film producere a Fidesz-közeli üzletember, Kálomista Gábor, aki szeptemberben az Indexnek adott interjújában – majd azt követően a teljes kormánybarát médiát végigturnézva – még arról beszélt, hogy a budapesti és vidéki mozik „politikai okokból elsüllyesztenék az Elkxrtukot”. „Őszöd után a tüntetők közé lőttek, most meg a filmem szemét akarják kilőni?” - tette fel az említett interjúban Kálomista a költői kérdést. A budapesti Fidesz frakcióvezetője, Láng Zsolt pedig a Fővárosi Közgyűlés szeptember végi ülésén kérte számon Karácsony Gergely főpolgármesteren, hogy a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő Budapest Film mozihálózat miért csak egy mozijában, napi egy előadással vetíti az Elkxrtuk című filmet. Szokatlan módon több Fidesz-politikus – köztük Kocsis Máté országgyűlési frakcióvezető – is reklámozta a közösségi oldalán az alkotást.

Ehhez képest a producer cégének gyűjtése alapján országszerte 60 mozi fogja műsorára tűzni a Gyurcsány-filmet, közülük 18 a Cinema City hálózatához tartozik. Van több olyan vidéki város is, ahol két filmszínház is műsorára veszi az alkotást, így a film egyes településeken önmagával támaszt versenytársat. A Kálomista által legjobban támadott hálózat, a főleg művészmozikat üzemeltető Budapest Film is emelt az előadásszámon, már három előadás közül is válogathatnak a Corvin Filmpalotába elzarándokoló Elkxrtuk-rajongók.

Sőt, rendkívüli módon már a premierhéten ingyen is megnézhető a Gyurcsány-film több, Budapesthez közeli településen is. Fóton két ingyenes előadás is lesz, míg Dunakeszin már a premier napján, október 21-én is megtekinthetik a művet az érdeklődők, itt is térítésmentesen. A nemzeti ünnepen, október 23-án a Budapesttől kissé távolabb eső Szarvason nézhetik meg ingyen az ElkXrtuk-at. A Fejér megyei Bicskén pedig mindössze 500 Ft-ot kell leszurkolnunk, hogy másokkal együtt izgulhassunk Gyurcsány Ferenc kalandjain. Az ingyenes, illetve a jelképes összegű vetítések azért szokatlanok a mozifilm-forgalmazói szakmában, mert könnyen belátható, ezek fizetőnézőket „rabolnak el” azon vetítőhelyektől, melyek teljes áron kínálják a jegyeket.