Ismert színészek mentek el Palkovics minisztériumához, hogy kiálljanak az SZFE-ért

Ismert színészek mentek el Palkovics minisztériumához, hogy kiálljanak az SZFE-ért

Bánsági Ildikó a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által szervezett tüntetésen az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt 2020. október 19-én (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tüntetést tartottak hétfő reggel nyolc órától az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Szemere utcai épülete előtt. A megmozdulást a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Hallgatói Önkormányzata szervezte. Az esemény Facebook-leírása szerint az SZFE-t fenntartó alapítvány alapítói jogait gyakorló minisztérium másfél hónapja nem válaszol a HÖK követeléseire. A szervezők a megmozdulással azt szerették volna megmutatni, hogy mennyien állnak az autonóm felsőoktatás mellett. 

Holnap lesz 50 napja, hogy tart a blokád. Ennek az időszaknak a legnagyobb eredménye, hogy bebizonyítottuk, Magyarországon van szolidaritás. Köszönjük, hogy nem hagytatok minket egyedül ebben a küzdelemben – mondta a hallgatók képviselője bevezetőjében.

Őt követően pedig a minisztérium előtt több ismert színész az SZFE-t támogató leveleket olvasott fel, több mint két órán keresztül. Ezeket a leveleket összességében sok ezren írták alá.

https://www.facebook.com/szfehok/videos/736811377177818

A felolvasásban részt vett Bánsági Ildikó, Nagy-Kálózy Eszter, Hernádi Judit, Nagy Zoltán, Reisz Gábor, Szirtes Ági, Molnár Áron, Pintér Béla, Básti Juli, Pogány Judit, Rába Roland, Szilágyi Csenge, Polgár Csaba, Halász Judit, Szabó Győző, Bánfalvi Eszter, Kováts Adél, Jordán Adél, Székely Kriszta, Elek Ferenc, Rujder Vivienn, Pelsőczy Réka, Alföldi Róbert, Lázár Kati, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Kis Hajni, Ötvös András, Ascher Tamás, Pálfi György, Thuróczy Szabolcs, Mácsai Pál és Mucsi Zoltán is.

Free SZFE-felirat az Innovációs és Technológiai Minisztérium épülete előtt 2020. október 19-én (Fotó: Makrai Sonja/Magyar Hang)
Nagy-Kálózy Eszter a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által szervezett tüntetésen az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt 2020. október 19-én (Fotó: Makrai Sonja/Magyar Hang)
Reisz Gábor (Fotó: Makrai Sonja/Magyar Hang)
Hernádi Judit (Fotó: Végh László/Magyar Hang)
Halász Judit (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Mucsi Zoltán (Fotó: Végh László/Magyar Hang)
Pogány Judit (Fotó: Végh László/Magyar Hang)
Szirtes Ági (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Szabó Győző (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Kováts Adél (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Alföldi Róbert és Csákányi Eszter (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Ónodi Eszter (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Thuróczy Szabolcs (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Mucsi Zoltán (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Mácsai Pál (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)
Tüntetők a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által szervezett demonstráción az Innovációs és Technológiai Minisztérium előtt 2020. október 19-én (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)