Ismét írt Orbán Viktornak egy nyílt levelet Galla Miklós

Ismét írt Orbán Viktornak egy nyílt levelet Galla Miklós

Galla Miklós (Forrás: Galla Miklós/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Galla Miklós. A téma továbbra is a meg nem kapott Karinthy-gyűrűje.

Ismét nyílt levélben kérte Galla Miklós a kormányfőt, hogy járjon közbe a Karinthy-gyűrűje ügyében. Emlékezetes, hogy Galla Miklóstól visszavonták a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőinek, előadóinak adott Karinthy-gyűrűt, mert „tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”. Legalábbis ez volt az MTVA indoklása.

A humorista most amiatt írt újra a miniszterelnöknek, mert feltételezi, hogy ismeri azt a személyt, aki kinevezte Dobos Menyhért vezérigazgatót, illetve az MTVA kuratóriumának tagjait. Azt kérte, hogy beszéljen velük. – Szólítsa fel őket, hogy további késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, tegyék lehetővé, hogy visszatérjek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára szívhez szóló, világszínvonalú dalaimat – írta. Egyúttal jelezte, hogy a történtek háttérét érintően arra gyanakszik, „valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon”. 

– Kedves Miniszterelnök Úr, egy teljesen ártatlan embert minden ok nélkül meghurcoltak. Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen. Köszönöm – zárta sorait.

Galla Miklósnak nem ez az első levele, amit Orbán Viktornak írt. A korábbi, hasonló megnyilatkozására válaszolt is a miniszterelnök a következőkkel: „Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”.