Justin Bieber fél arca lebénult, veszélyben a Sziget-fellépése

Justin Bieber fél arca lebénult, veszélyben a Sziget-fellépése

Justin Bieber videóján jól látszik, hogy jobb szemét nem tudja becsukni (Fotó: Justin Bieber/Instagram)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A három év után újra megvalósuló Sziget Fesztivál messze legnagyobb sztárfellépője lesz (lett volna?) a kanadai Justin Bieber. Most azonban bizonytalan időre minden fellépést lemondta, ugyanis herpeszvírus-fertőzés miatt a jobboldali arca lebénult, így képtelen koncertezni.

Az énekes az Instagramon számol be állapotáról, és ezzel magyarázatot adott arra, hogy miért mondja le sorban a koncertjeit. Elmondta a videóban, hogy úgynevezett Ramsay Hunt-betegsége van. Ezt a betegséget a herpesz zoszter vírus okozza. A fül táján kialakuló hólyagok nyomják az arcizmait irányító VII. agyideget, vagyis az arcideget, ez okozza az arc bénulását.

A betegség a legtöbb érintettnél csak átmeneti, de előfordul, hogy a tünetek némelyike maradandóvá válik. Bieber a videóban elmondta, hogy az állapota meglehetősen súlyos, és a szervezete azt üzente neki ezzel, hogy lassítson le. Valójában a betegség nem a kimerültségtől vagy a túlhajszoltságtól alakul ki, hanem az idegdúcokban megbújó herpeszvírus váltja ki (ugyanez a vírus okozza például a bárányhimlőt és más herpeszbetegségeket is).

Bieber a betegség miatt még pislogni sem tud a jobb szemével. A betegeknek általában a hallásuk is károsodik, vagyis ilyen állapotban valóban nem lehet koncertezni. A felépülése teljesen bizonytalan, bár igyekszik tornáztatni az arcát. Az énekes családjában az utóbbi időben nem ez az első orvosi krízis. Márciusban feleégét Hailey Biebert agyi vérröggel kórházba szállították. A trombus később sztrókot okozott, emellett a nő szívét is meg kellett műteni.

Címkék: justin bieber