Kálomista teljesen saját filmje, az Elk.rtuk hatása alatt van

Kálomista teljesen saját filmje, az Elk.rtuk hatása alatt van

Kálomista Gábor (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még Brüsszelben is vetítené az Elk.rtuk címre hallgató alkotást Kálomista Gábor, a film producere. Ezt a Magyar Nemzet néven megjelenő napilapnak mesélte el, hozzátéve, hogy ő teljesen a produkció hatása alatt van, visszanézve azt egy iszonyú jó filmnek gondolja. – Nemcsak a története érdekes és bizarr, de a filmkészítés módja is hatásos – mondta.

Kálomista szerint annak is érdekes lesz az alkotás, aki ott volt a 2006-os események idején, mert kiderül, miként látja az eseményeket egy filmes alkotó. Aki amúgy a Magyarországon és világszerte is ismeretlen Keith English, míg a szereplők közt olyanok vannak, mint Bánovits Vivianne, Trill Zsolt és Mózes András.

A producer meg akarja szólítani a fiatalokat is, miután elsősorban ők járnak mozikba. Úgy látja, biztosan lesz, aki ideológiai okokból támadja a filmet, és olyan is lesz, aki ezért védi. Viszont úgy érzi, nem hagyhatunk elvarratlan szálakat, ha le akarjuk zárni a múltat, és azt akarjuk, hogy a jövő elkezdődjön.

– Szeretnénk külföldön is forgalmazni, sőt én Brüsszelben is vetíteném. Hátha néhány mai közéleti személy ennek nyomán feltesz magának is kérdéseket. Például hogy Magyarország hányadszor vívja meg a saját szabadságharcát: hol vérrel, hol kiállással, ésszel, tisztelettel vagy erővel. Ez egy szembesítés is: nézzétek meg, mit okoztatok – fejtegette Kálomista.

– A korabeli események szűrőjén át hozzám is kevés jutott el arról, hogy mi történt Magyarországon. Úgyhogy rengeteg kérdésem volt Bendi Balázs forgatókönyvíróhoz, ő mutatott nekem dokumentumokat, filmeket is, képeket is, rengeteget mesélt az eseményekről. Igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni – ezt pedig már Keith English mondta, aki fontosnak tartja, hogy nem dokumentumfilm, hanem dráma született. Minden eseményt, ami a 2006-os ostrom idején az MTV-székházban történt, beépítettek a filmbe, de ez elsősorban egy nő sztorija lesz.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom