Nem vetítik le a szivárványcsaládról szóló Anyáim történetét az Ars Sacra Fesztiválon

Nem vetítik le a szivárványcsaládról szóló Anyáim történetét az Ars Sacra Fesztiválon

Dér Asia és Haragonics Sári, az Anyáim története rendezői (Fotó: Facebook/Her Mothers / Anyáim története)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elmaradt az Anyáim története című, egy leszbikus, magyar örökbefogadó párról szóló dokumentumfilm vetítése a XV. Ars Sacra Fesztiválon – írta a hvg.hu az alkotók Facebook-oldalára hivatkozva. 

Az, hogy a vetítés elmarad, a fesztivál honlapján is olvasható, ám indoklást nem fűztek hozzá.

A készítők bejegyzése szerint őket pénteken értesítették arról, hogy nem lesz látható a filmjük a budapesti Tabán moziban. „Tegnap délután kaptuk a hírt a szervezőktől, hogy legnagyobb sajnálatukra nem vetíthetik le a filmet. Többen feljelentették őket és petíció indult, hogy vegyék ki a programjukból a filmet. Amint írták: a keresztény értékrend mellett elkötelezett, a szakmát magas szinten ismerő, ill. művelő zsűri döntését nem akarták felülbírálni, mégis erre kényszerültek.”

Kétségbeejtőnek nevezték, hogy „a kormány homofób törvénye és az azt övező propaganda öncenzúrát és agressziót szül, amely meggátolja az emberek közötti híd építés és bármiféle valós párbeszéd lehetőségét. A letiltás annak a jele, hogy a hatalom birtokosai nem biztosak pozíciójukban, nem tudnák megvédeni igazukat egy nyílt vitában. Mi továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy filmjeinkkel egy elfogadóbb, egymásra kíváncsi társadalom létrejöttét segítsük” – írták.