Kovács Patrícia: Inkább a sírba vinném a titkomat

Kovács Patrícia: Inkább a sírba vinném a titkomat

Kovács Patrícia (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nyilvános megszólalás kockázatos, de vannak olyan pillanatok, amikor nem lehet csendben maradni, és nála most jött el ez a pont – mondta a Magyar Hangnak Kovács Patrícia. A színésznő a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítása, illetve Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának kijelentései miatt emelte fel a szavát. De az interjúban az Eszenyi Enikő távozásához vezető botrányról, Gothár Péter zaklatási ügyének hatásairól és a Tv2 napi sorozatából történt távozásáról is mesélt.

– Megterhelő évad áll mögöttünk. A Gothár Péter-üggyel indult ősszel, aztán jött a taotámogatások megvonása, majd az Eszenyi Enikő leváltásához vezető botrány, amelyben személyesen is érintett voltam, végül az egyetem, illetve a Déryné Program körüli cirkusz. Számomra most lett tele a padlás – fogalmazott Kovács Patrícia.

„A szakmának le kellene sütnie a szemét, mert hosszú évekig hagyta, hogy vidéken ne legyenek minőségi produkciók, és nem tett ez ellen semmit” – fogalmazott korábban Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója. Kovács Patrícia szerint a vidéki színházakra tett kijelentésével a direktor az egész szakmát megsértette. – Az ő nevükben is kikérem magamnak, hogy a szakma elárulta a vidéket. Ez egy szimpla hazugság, és végtelenül bántó az alkotókra és a közönségre nézve egyaránt – fogalmazott.

– A nyilvános megszólalás persze mindig kockázatos, de hiszek abban, hogy vannak pillanatok, amikor nem lehet nem megszólalni – tette hozzá.

Mit gondol róla, hogy a Magyar Teátrumi Társaság szerint az SZFE „munkájának minőségét a szakma jelentős többsége régóta alacsony színvonalúnak tartja”? Mi lesz az eredménye az SZFE átalakításának? Milyen hatással volt a színházi szakmára a Gothár-ügy? Miért vinné magával a sírba a titkát? Mi történt Eszenyi Enikő irányítása alatt a Vígszínházban, és mi vezetett az igazgató visszalépéshez? Miért szállt ki a Tv2-n futó Mintaapák című sorozatból? Hogyan viselte a karantént? Miként tudják a járvány idején működtetni a mozgássérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő Suhanj! Alapítványt?

A válaszokat és a teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang július 3-án megjelent 2020/27. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy digitálisan! És, hogy miről olvashat még a 27. számban? Itt megnézheti!