Laár András: Fejétől bűzlik a hal

Laár András: Fejétől bűzlik a hal

Laár András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden embernek van egy jobb- és egy baloldala, és csak úgy tud előre haladni, ha a jobb lába után teszi a balt. Ez a törekvés hiányzik a politikai vezetőkből – fogalmazott a Magyar Hangnak adott interjúban Laár András. A zenész, költő, humorista szerint meg kell találni a magasabb nézőpontot, ahonnan a konzervatív és a liberális egyformán elfogadhatónak látszik.

– A jobboldali keresztény-konzervatív gondolkodásnak is megvan a létjogosultsága, és a liberális-baloldali gondolatnak is. Miért nem lehet a két oldal igazságát összeegyeztetni? Miért kell a másik javaslatait kapásból elutasítani? Ez elmebetegség, egymás földbe döngölése, és nem működés. Meg kell találni egy magasabb nézőpontot, egy harmadik igazságot, amely mind a két oldal igazságát magában foglalja. Én ezt a konszenzust várnám el a vezetőktől – mondta a KFT zenekar és a L’art pour l’art Társulat tagja. Szerinte azonban mindenekelőtt az emberiség önpusztító tudatát kell megváltoztatni, hiszen a jelenlegi állapotunkban nem vagyunk méltók arra, hogy hosszan működjünk a Földön.

A zenész beszélt a koronavírus-járvány hatásáról is. „A KFT zenekarnak idén még nem volt koncertje, a L’art pour l’art Társulattal fel tudtunk lépni néhány alkalommal, de a megélhetéshez az sem lett volna elég. Ki kellett találnom valamit, és végül egy asztrológia-klubot indítottam, ahol heti egyszer előadást tartok a témában. Ez tart életben jelenleg” – fogalmazott.

Laár Andrással beszélgettünk a természet kizsákmányolásáról, az ostobaságukban végtelenül agresszív, velünk élő Besenyő Pista bácsikról és a gyógyító erejű nevetésről, valamint a raktárkoncertekről és a politikai hatalom birtokosairól is. A teljes interjút keresse a Magyar Hang szeptember 18-án megjelent 2020/38. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/38. számban? Itt megnézheti.

Címkék: interjú, Laár András