Leáll az HBO a saját tartalmak gyártásával Európa nagy részén

Leáll az HBO a saját tartalmak gyártásával Európa nagy részén

Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia A besúgóban (Fotó: HBO MAX/Gabor Kotschy) 

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Variety tudta meg, hogy a Discovery és a WarnerMedia összeolvadásával járó, beütemezett költséglefaragás nagy áldozatai az HBO saját fejlesztésű tartalmai lesznek – vette észre a Hvg.hu.

A Variety szerint a jövőben nem fog gyártani saját produkciót a dán, a svéd, a norvég és a finn piacot lefedő HBO Nordics, a többi között a magyar, a cseh, a román, a lengyel, a szerb tartalmakért felelős HBO Central Europe, és nem fognak készülni holland, illetve török HBO-s saját produkciók sem. Egyedül a spanyol HBO gyárthat a továbbiakban saját lokális tartalmakat, mivel a spanyolnyelvű sorozatoknak Latin-Amerikában és az Egyesült Államokban is széles nézőközönsége van, és a lap szerint a Franciaországban még el sem indult HBO Maxon is lesznek a későbbiekben is saját gyártású műsorok.

Mindez azzal együtt történik, hogy több országban már meglévő, elsősorban regionális tartalmakat távolítottak el az HBO Max streamingplatformról, így már nem elérhető például A besúgó című népszerű sorozat vagy az Aranyélet 3. évada sem.

 

Címkék: sorozat, HBO