Litkai Gergely: Sajnálom, hogy Orbán ennyi rossz döntést hoz

Litkai Gergely: Sajnálom, hogy Orbán ennyi rossz döntést hoz

Litkai Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hitalapú kérdéssé vált a politika, mindenki leginkább vátesznek szereti beállítani magát – többek között erről beszélt lapunknak adott interjújában a Dumaszínház vezetője, Litkai Gergely. A humorista szólt arról is, hogyan találkozott Orbán Viktorral, mit gondol a Gothár-ügyről, és nácinak tartja-e Wass Albertet.

Részletek a Magyar Hang január 10-i (2020/2.) számában megjelenő interjúból!

(...)

– Bödőcs Tibor beöltözött Orbánnak, Gyurcsánynak is. Előbbiért támadták a fideszes kommentelők, utóbbiért meg a DK-sok. Nem túl pozitív képet mutatva, már ami szekértáborosodásunkat illeti.
– Mert hitalapú kérdés lett a politika. Senki nem értékek mentén űzi, csak néha azok mögé bújnak, ha annak látják szükségét. Mindenki inkább vátesznek állítja be magát, Szent Györgyök lesznek, akik bármelyik sárkányt képesek ledöfni, még ha azok nem is léteznek. Úgy persze könnyebb is. Tényleg csak hitalapon lehet már ezt csinálni. Mert a fanatikusok úgy fogják gondolni, hogy ha viccelsz Orbánnal, akkor maga vagy a Sátán. Jobb esetben csak egy jógázó démon. Ha meg Gyurcsány Ferenc holnap megerőszakolna négy hároméves tengerimalacot, arra is azt mondanák: de hát biztos megvolt rá az oka a Ferinek. Ahogy Borkai Zsolt is megtette, amit tett, de erre csak azt tudták válaszolni a polgárok, hogy hát milyen szépen fel van viakolorozva a város.

Bödőcs Tibor: Tequilát Orbánnak! | Magyar Hang

(...)

– A most az Oscar-shortlistre került Tóth Barnabással közösen volt még egy rövidfilmjük 2000-ben, Az ember, akit kihagytak címmel. Ebben Csányi Sándor játszott egy volt Bibó-kollégistát, akit valamiért nem fogadtak be maguk közé a fideszes fiúk, így hát másfél évtizeddel később ki is maradt az országépítésből. Aktuális munka.
– Pont nemrég néztem újra, ha már Oscar-esélyes is lett Barna. (...) Tényleg azt mondhatom, hogy teljesen aktuális ez a rövidfilm. Nincs benne olyan, ami ma ne lenne reális. Csak valószínűleg mostanra hősünk is benn lenne a Fideszben, akkora a káderhiány. Mindenhova kell valaki.

– Igen, ma már, aki jelentkezik egy feladatra, biztosan nem hajtják el, valamit találnak neki. Ha mást nem, lehet menni bérkommentelni a Facebokon.
– Nem tudom, hogy működik ez egyébként, de szerintem a személyzeti politikában nem túlzottan erősek. Egy viszonylag kicsi szervezetet lehet csak szervilitásra alapozva építeni, de ekkora gépezetként nagyon nehéz értéket előállítani. Ez egyszerű szervezetszociológiai kérdés. Megint olyasmi, mint mondjuk a klímaváltozás: tudományos kijelentés, még ha ez úgy is tűnik, hogy sokakat nem befolyásol.

„Nem szeretem a semmitmondást, a köldöknézést, az üres pöffeszkedést" | Magyar Hang

(...)

– Melyik fideszessel menne el sörözni?
– Lázár Jánossal akár, tök tájékozott, értelmes ember. Ettől még, ha valami hülyeséget csinál a közéletben, ahogy csinált is, ugyanúgy megénekeltük. Miként most az új ellenzéki városvezetők vagy Karácsony Gergely esetében. Még csak azt sem mondhatom, hogy teljesen nem értek egyet akár fideszesekkel is bizonyos dolgokban. Azért, mert kormánypárti mondja, nem lesz rögtön hülyeség. Orbán Viktorral egyébként találkoztam személyesen is hócipős koromban. Az ő esetében is sajnálom, hogy egy ekkora tehetség ennyi szerintem rossz döntést hozott az utóbbi évtizedekben.

(...)

Milyen volt a találkozása Orbán Viktorral? Mikor fog Orbánnak vagy Gyurcsánynak öltözni egy paródiavideóban? Írt a Hírcsárdára? Mit gondol a politika szekértáborosodásáról és a fideszes káderhiányról? Kapott már ajánlatot, hogy legyen kicsit elnézőbb a hatalommal, és akkor jönnek majd a jobbnál jobb lehetőségek? Veszekedtek Bödőcs Tiborral, hogy látja most a távozását a Dumaszínháztól? Tényleg leültek a dolgok a standupban, vagy épül már a Pasa parkjuk? Finnugorok vagy kipcsakok? Mit gondol Wass Albertről? És a Gothár-ügyről? A válaszokat keresse a Magyar Hang január 10-én megjelenő 2020/2. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/2. számban? Itt megnézheti!