Lobenwein: Százból kilencvenen igent mondtak a raktárkoncertre

Lobenwein: Százból kilencvenen igent mondtak a raktárkoncertre

A 27. VOLT Fesztivál a soproni Lővér kempingben 2019. június 28-án (Fotó: MTI/Nyikos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Százból kilencvenen igent mondtak a raktárkoncertre, körvonalazódik már a fellépők névsora – derült ki az Index cikkéből. A VOLT és a Strand Fesztivál főszervezője szerint még folynak az egyezkedések, és várhatóan tovább bővül majd a lista.

Gulyás Gergely miniszter beszélt arról nemrég egy kormányinfón, hogy az ötszáz fő feletti koncerteket továbbra sem engedélyezik, viszont támogatják majd a garázsprogramokat, méghozzá a – korábban a sajtóban Orbán Ráhelhez kötött – Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő pedig augusztus elején azt jelentette be egy videóban, hogy a kormány segélycsomaggal támogatja a bajba jutott ipart. Akkor 5,3 milliárd forintról, és százötven zenekarról beszéltek.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda Lobenwein Norbertet kérte fel arra, hogy küldjön egy listát arról, mely zenekarok kapjanak állami támogatást. A segélycsomagon belül ez a szegmens a fesztiválzenekaroké, míg a másik kettő az élő legendáké, illetve a népzenéé. A szervező egy hétfői Facebook-bejegyzésben írt arról: nem személyes ízlés alapján akartak válogatni, ezért tizenhárom idei elmaradó fesztivál tervezett programját nézték át. A tervekben eredetileg negyven-ötven közönség nélküli, vagy minimális számú nézővel rögzített koncertjéről szólt, de a fesztiválzenekarok számát végül százra emelték. Mindezt a következő fesztiválok alapján: Bánkitó, Fishing on Orfű, Szegedi Ifjúsági Napok, FEZEN, Tábor (ex-Sörolimpia), EFOTT, Volt, Strand, Művészetek Völgye, Campus, East Fest, Rockmaraton, Kolorádó.

A raktárkoncertet vállalók a fellépésért a gázsi ötszörösét kapják, de legfeljebb tizenötmillió forintot, és naponta három koncertet tartanak az Antenna Hungária raktárépületében, amiket egy állami cég streamel majd.

Lobenwein közlése alapján eddig a következő zenekarok és előadók tartanának raktárkoncertet:

30Y, A kutya vacsorája, Ákos, Alvin és a Mókusok, Analog Balaton, Anna & The Barbies, Aurevoir, AWS, Bagossy Brothers Company, Belau, Bëlga, Besh O Drom, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Cloud 9+, Colorstar, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Depresszió, Dope Calypso, Dorothy, Elefánt, Erik Sumo Band, Fatal Error, Felső Tízezer, Fish!, Follow The Flow, Fran Palermo, Hangácsi Márton, Hétköznapi Csalódások, Honeybeast, Horváth Tamás, Hősök, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Ivan & The Parazol, Jazzékiel, Jetlag, Jónás Vera Experiment, Junkies, Kalapács, Kiscsillag, Konyha, Lazarvs, Leander Kills, Lóci játszik, Margaret Island, Mary Popkids, Middlemist Red, Moby Dick, Mordái, Mörk, Mulató Aztékok, Müller Péter Sziámi and Friends, New Level Empire, Ocho Macho, Ohnody, Paddy & the Rats, Pál Utcai Fiúk, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Péterfy Bori & Love Band, Platon Karataev, Pokolgép, Punnany Massif, Quimby, Random Trip, Ricsárdgír, Road, Rúzsa Magdi, Saya Noé, Skeemers, Slow Village, Soulwave, Sör és Fű, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, The Qualitons, Trillion, USEME, Vad Fruttik, Wellhello, Yesyes, Zagar, Zorall