Media1: Magyarországra jön a Bloomberg

Media1: Magyarországra jön a Bloomberg

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországra jön a világ egyik legnagyobb és legpatinásabb gazdasági hírügynöksége, az amerikai Bloomberg – jelentette a médiaügyekkel foglalkozó Media1. A portál információi szerint már a héten találkozhatnak az ismert amerikai médiamárka egyes tartalmaival a magyar olvasók.

A beszámoló szerint a Bloomberg magyarországi megjelenését több hónapos előkészítés előzte meg. A Media1 úgy tudja, korábban fejvadászok és közvetítők segítségével különböző meghatározó magyarországi lapok, például a HVG és a 24.hu munkatársaival is tárgyalásokat folytatott szigorú titoktartási kötelezettség aláírása mellett. „Végül a Bloomberg egy magyarországi partnerrel kötött megállapodást, akik ténylegesen megjelenítik majd a Bloomberg tartalmait” – írja a Media1.

Hogy pontosan ki ez a partner, azt egyelőre nem tudni még. Ugyanakkor a szakportál úgy tudja, a Bloomberg magyarországi megjelenése kételemű lesz: egyrészt magyarul lehet majd elolvasni a Bloomberg egyes tartalmait, másrészt magyarországi partnerük saját magyarországi tartalmat is előállít majd a Bloomberg neve alatt. Az együttműködés ráadásul állítólag nem csak cikkekre vonatkozik, ugyanis a Bloombergnek erős digitális portfóliója van, így például műholdon is elérhető tévécsatornájuk, a Bloomberg Tv; néhány videós tartalmuk is elérhető lesz majd magyarul. (Az amerikai médiaóriás magyarországi megjelenése mindössze néhány héttel előzi meg a német közszolgálati Deutsche Wellét, amely áprilistól szintén jelentkezik majd magyar tartalmakkal.)

Az 1981-ben létrejött médiavállalat nevét, az alapító milliárdosáról, Michael Bloomberg üzletemberről kapta. A politikus, aki 2002 és 2013 között New York polgármestere is volt legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a demokraták színeiben beszállt a 2020-as elnökjelöltségről döntő előválasztásokba. Azonban csúfosan megbukott, gigantikus összeget költött el a kampányára bármiféle eredmény nélkül.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.