Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Media1: Magyarországra jön a Bloomberg

Szerző: | 2021. március 16., 09:45 | Média

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországra jön a világ egyik legnagyobb és legpatinásabb gazdasági hírügynöksége, az amerikai Bloomberg – jelentette a médiaügyekkel foglalkozó Media1. A portál információi szerint már a héten találkozhatnak az ismert amerikai médiamárka egyes tartalmaival a magyar olvasók.

HIRDETÉS - AIP

A beszámoló szerint a Bloomberg magyarországi megjelenését több hónapos előkészítés előzte meg. A Media1 úgy tudja, korábban fejvadászok és közvetítők segítségével különböző meghatározó magyarországi lapok, például a HVG és a 24.hu munkatársaival is tárgyalásokat folytatott szigorú titoktartási kötelezettség aláírása mellett. „Végül a Bloomberg egy magyarországi partnerrel kötött megállapodást, akik ténylegesen megjelenítik majd a Bloomberg tartalmait” – írja a Media1.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Hogy pontosan ki ez a partner, azt egyelőre nem tudni még. Ugyanakkor a szakportál úgy tudja, a Bloomberg magyarországi megjelenése kételemű lesz: egyrészt magyarul lehet majd elolvasni a Bloomberg egyes tartalmait, másrészt magyarországi partnerük saját magyarországi tartalmat is előállít majd a Bloomberg neve alatt. Az együttműködés ráadásul állítólag nem csak cikkekre vonatkozik, ugyanis a Bloombergnek erős digitális portfóliója van, így például műholdon is elérhető tévécsatornájuk, a Bloomberg Tv; néhány videós tartalmuk is elérhető lesz majd magyarul. (Az amerikai médiaóriás magyarországi megjelenése mindössze néhány héttel előzi meg a német közszolgálati Deutsche Wellét, amely áprilistól szintén jelentkezik majd magyar tartalmakkal.)

Az 1981-ben létrejött médiavállalat nevét, az alapító milliárdosáról, Michael Bloomberg üzletemberről kapta. A politikus, aki 2002 és 2013 között New York polgármestere is volt legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a demokraták színeiben beszállt a 2020-as elnökjelöltségről döntő előválasztásokba. Azonban csúfosan megbukott, gigantikus összeget költött el a kampányára bármiféle eredmény nélkül.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bloomberg, Magyarország, médiapiac, sajtóhelyzet


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest